28 Август, 2024 09:38 7 915 32

„Тайните ходове“ в ДПС

  • дпс-
  • доган-
  • пеевски-
  • печат-
  • избори-
  • изключен-
  • партия

Партията се управлява от колективни органи или еднолично от почетния председател…

„Тайните ходове“ в ДПС - 1
Снимка: ДПС (без Пеевски)
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Пеевски е освободен от ДПС! Депутатите около Пеевски са освободени от ДПС! Областните управители, които са около Пеевски, са освободени от ДПС! Много новини за ДПС. И те идват от лагера на ДПС (без Пеевски), но защо сега…

Всичко, което се случва в ДПС, следва някаква логика, има някаква идея, но все още не се знае какъв ще е ефектът. А както се очертава, той ще е по-скоро никакъв.

Бомбастичната новина за ДПС без Пеевски излезе само ден, след като стана ясно, че изборите ще са на 27 октомври. Чакаше се решението на президента Радев. С други думи – време няма за кардинални промени. Но време има за „тайни ходове“, за да се печели доверие.

Когато привърженик на ДПС чуе, че Пеевски вече не е в ДПС, ще го запомни. Добре звучи. Доган го е казал значи е така. Дали обаче това е правно обосновано, дали е уставно издържано за обикновения човек не е важно. Нито ще се интересува, нито ще тръгне да чете Устава на партията. Щом бай Ахмед Доган е казал, значи е така.

И ето как се създава колизия
От една страна чуваме и от двата лагера в ДПС, че партията се ръководи от КОЛЕКТИВНИ органи – те решават, те избират, те са всичко. От друга страна чуваме, че това е решение ЦОБ, а сбирката е свикана от почетния председател. Доган може да свиква Централното оперативно бюро (ЦОБ), Централния съвет (ЦС) и Централната контролната комисия (ЦКК)!?
В случая никой не казва от ДПС (без Пеевски) дали ЦОБ е имал кворум? Обявява се, че ЦОБ е взел решение? На база какво… Като решение на колективен орган или като решение на почетния председател? Нали партията, припомняме, се управлява от колективния орган? Или еднолично от почетния председател… Кое е по-вярното.

Печатът на ДПС
Кой какъв печат държи в ръцете си с марката ДПС е важно, защото с него ще се подпечатат листите, когато партията се яви в Централната избирателна комисия, за да се регистрира за изборите. Реално листите трябва да се подпишат от Делян Пеевски и Джевдежт Чакъров. Това явно няма да стане.

Когато кажеш обаче, че ДПС вече има нови печати, а старите се обезсилват, това на електората говори, че всичко пак е в ръцете на Доган. Когато ДПС (без Пеевски) говори за нов печат, това с много голяма степен на сигурност означава, че оригиналният печат е в ръцете на Пеевски. И сега целта е да се обеззсили.

На когото не му харесва решението на ЦОБ, да го жали пред ЦКК…
И тук възниква казус. Почетният председател на ДПС Ахмед Доган може да свиква ЦОБ, ЦС и ЦКК – въпросът дали ще има кворум е друг, но той има такива права. Срокът, в който може Доган да свика ЦКК, е три месеца. Така срокът прехвърля двата месеца до изборите. Друг е въпросът дали изобщо има нужда да се пуска жалба за решението на ЦОБ, което не е обяснено как е свикано.

Тук даже и съдът няма как да се произнесе бързо, защото първо трябва да се извърви вътрешнопартийното обжалване на дадено решение, а след това вече съдът – като крайна инстанция, да каже дали са спазени правилата в партията. Така че жалба от страна на Пеевски по-скоро няма да има, защото няма нужда.

Ситуацията е заплетена, защото и двата лагера в ДПС показват характер за марката „ДПС“. Голямото спасение, както във ФАКТИ вече писахме, е двете фракции в ДПС да се явят поотделно на изборите, като бъдат припознати от малки партии, които ще имат регистрация – разбирай двете ДПС-та да се закачат за т.н. „ракети носители“, ползвайки чужда регистрация. Респективно ДПС на Пеевски и ДПС на Доган ще бъдат лицата им пред избирателите. Пределно ясно е кой кой е. Но две марки ДПС на избори… Надали някой някога е очаквал това.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    88 7 Отговор
    САЩ искат екстрадация на Делян Пеевски.

    Коментиран от #4

  • 2 Град Козлодуй

    87 10 Отговор
    ДПС ПЕЕВСКИ Са ЧАО
  • 3 честен ционист

    34 10 Отговор
    2 енически партии, за да имат избор новите българяни от сектор Газа.
  • 4 Град Козлодуй

    43 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Дано но в БГ управляват Корупцията задкулисните и мафията
  • 5 дон Вито

    57 4 Отговор
    Абе я се върнете 34 години назад и вижте какво е решил съда относно искането за регистрация на дъпъсъ.
    Партия било... друг път.
    Само движение е.
  • 6 Иван

    52 23 Отговор
    Има едно ДПС и то е на турския народ начело с Ахмед Доган ,всичко останало е журналистическа драсканица ...просто ранна Коледа
  • 7 Аква

    54 9 Отговор
    Доган матирана пеевски. Само с един ход. После върви се жалвай на арменския поп.
    Цялата тая дунанма е за електората на ДПС, победата на Доган да звъни в ушите им.
    Дпс без пеевски
    Герб без борисов
    Бим- бам- бум....

    Коментиран от #29

  • 8 късно е, либе, за промени

    9 15 Отговор
    Всичко е ясно. Както снощи по БТВ каза госпожата от ЦИК, важно е удостоверението, с което ДПС е вписано в съда. А там пише едно ДПС с двама законни представители. Зависи как е вписано - заедно или поотделно те представляват партията. От статията стана известно, че няма време да се проверява от съда, дали взетото решение за изключване е валидно или не. Така, че всички ще бъдат в строя и ще се гласува пак за същото. Каквото било, било. От тук нататък ще плеснат с ръце и ще се прегърнат.

    Коментиран от #21

  • 9 нннн

    52 5 Отговор
    Разбира с, че мероприятието е знак за избирателите на ДПС да отсвирят Пеевски. И те ще го направят, независимо от съд и прокуратура.
  • 10 Тома

    26 5 Отговор
    А сава кога ще го освободят този крадец на милиони народна пара
  • 11 Кокорчо

    33 4 Отговор
    Идва Коледа трябва да спасим Българската традиция
  • 12 Хей мисирки

    26 7 Отговор
    Защо мълчите за погрома върху свободата на словото? Ефективно сте съучастници на фашизираните се американски и европейски администрации срещу човечеството!

    Коментиран от #14

  • 13 Иван

    27 4 Отговор
    Сега турците ще му вземат председателството , членството ,депутатството , имунитета , съда ,МВР то ,активите ,парите ,фирмите ....яваш яваш ...
  • 14 любител

    22 12 Отговор

    До коментар #12 от "Хей мисирки":

    прав си пич уж имаме свобода на словото и печата но ако пишеш нещо срещу краварите или наркомана комик веднага те изтриват.а колкото до ДПС спор няма канституцията забранява партия на верска основа.
  • 15 Щом като Пеевски управлява

    33 2 Отговор
    цялата държава,е ясно едно:всички,ама всички на ръководни постове са много корумпирани.И какво е бъдещето на БГ?Никакво,
  • 16 Анонимен

    31 3 Отговор
    Мисля,че е крайно време ромите да си направят партия с доживотен председател Делян Пеевски. Идеално си пасва с циганските барони. Характер, манталитет,начин на действие.

    Коментиран от #23

  • 17 Ами да

    20 0 Отговор
    Така са всички партии в България! Вождистки, без капка демокрация в тях! Един, в най добрия случай 2-3 решават всичко! Лумпените вървят след тях и ръкопляскат! Най изявените от тях очакват да са депутати! И се отплащат като гласуват послушно! Това ни е нивото на демокрацията, в която се кълнат! Самозабравили са се! За това има надежда всички да се самозатрият! И най после образованото гражданско общество да управлява държавата!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Демократ

    33 2 Отговор
    В България няма реални партии, те са частна собственост на агенти на ДС- клон на КГБ, обявен още от Живков. 36 години България беше негова. След 1989 г. сценариите на ДС се изпълняват стриктно. Партиите са частна собственост на лидерите им:Ахмед Доган- агент Сава, Сокол ,Алексей, 34 години владее ДПС, Пеевски,син на офицер от ДС, началник на Врачански окръг ,през 2001 г. цъфна в политиката на 21 г. като необразован специалист по всичкология, т.е.23 години по време на тройната коалиция НДСВ, БСП, ДПС. Отдавна е подготвян кадър на ДС, медиите бяха негови????? Агент Симеон Казиното изведнъж оглави партия НДСВ на свое име, уж я няма, пък я има вече 23 г.. БСП беше на Станишев, сега е на Нинова. ГЕРБ се пръкна веднага след НДСВ също от нищото и 20 г. е собственост на агент Буда- мафиота Борисов. Всичко това доказва, че се разиграват сценарии на задкулисната ченгеджийница с единствена цел запазване властта,парите и контрола на държавата и живота на хората и беззаконието . Агентите са вечни и послушни. Няма никаква демокрация, а ченгеджийска " псевдодемокрация".

    Коментиран от #20

  • 20 Въпрос

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "Демократ":

    съвсем вярно. И какъв е изходът? Да гласуваме ли?

    Коментиран от #24, #25, #28

  • 21 гост

    10 1 Отговор

    До коментар #8 от "късно е, либе, за промени":

    Важно е не удостоверението , а за кого гласуват избирателите ! И Пеевски ще го разбере по болезнения начин на изборите , когато се окаже , че се бори да мине 4 % , а Доган ако ще и с друга партия му вземе 70-80 % от гласоподавателите !! Защото депесарите все още гласуват за Доган и то без замисляне ! Достатъчно е да им се каже за кого е Доган и ще гласуват за него до един !!
  • 22 кмета на врани кон

    8 1 Отговор
    ДОЖИВЯХМЕ ХАМДИ ИЛИЯЗОВ ОБЛАСНИЯ НА ТЪРГОВИЩЕ ДА Е ИЗВЪН ДПС 30 ГОДИНИ БЕЗ НЕГОВОТО ЗНАНИЕ НЕМОЖЕ ДА КАНДИДАТСТВА ЗА РАБОТА НИКОИ ОТ ОБЛАСТА А ГОРСКОТО И ОЩЕ Е ПОД НЕГОВОТО ВЛИЯНИЕ ДОРИ И ОРГАНИТЕ НА ВЪТРЕШНОТО ВЕДОМСТВО СА НАЗНАЧЕНИ ОТ ХАМДИ
  • 23 Даа!

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "Анонимен":

    Не дърпай дявола за опашката.Разбираме сарказма ти,но добре че все още не се е появил някой на терена,който по елегантен начин да ги привлече и обедини.А такива има.Няма да копира модела на доган,а нещо неутрално и политкоректно,което да не противоречи на закона.Имаш ли представа,какво ще се случи,ако минимум 500К ( а тях ги има,съществуват) гласуват за една партийна формация,до един ,под строй без да позволят някой да ги купи.Не е фантастика.Просто все още някой не се е сетил,или изчакват да се създаде ядро от техни образовани хора.А такива вече има- и то много,във всички сфери на живота.
  • 24 Гражданин

    7 1 Отговор

    До коментар #20 от "Въпрос":

    Изходът е да сменим системата - мажоритарни избори на доказани имена, а не на партийни магарета!
  • 25 555555

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "Въпрос":

    Лустрация
  • 26 Срамота

    3 1 Отговор
    И на края ше се цунат и депесе ше са първи на изборите. Еееех българи(роби) - ГЛАСУВАЙТЕ
  • 27 Тома

    6 0 Отговор
    Какво стана на амет шиши му отряза ръцете и сега кой ще раздава порции.Чакаме с интерес и кой от двамата ще падне първи за да отиде при трактора
  • 28 Ами да

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Въпрос":

    Ще гласуваме с Не подкрепям никого! Масово!
  • 29 Дервишоглу

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Аква":

    Матирал го е друг път. Не подценявайте дебелия, защото може ЦИК да се обърне набързо а и цигани и помаци ще гласуват за ДП ако ги мотивират подходящо.
  • 30 Синя София

    4 0 Отговор
    ДПС са руска мафия,приеха Пеевски за депутат от ДПС,после не зачетоха закона магнитски и сега всичко им се връща....9524
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Православен поп

    3 0 Отговор
    Рязаният печат на д-р Доган ще подпечата листата.