12 Септември, 2024 16:01 2 716 32

Тероризъм. Под дипломатическо прикритие

  • тероризъм-
  • вагнер-
  • ислямисти

В края на юли 2024 год. в Мали подразделение на националната армия и ЧВК «Вагнер» попадна в засада на ислямистите и понесе тежки загуби. Официалният представител на украинското разузнаване А. Юсов, потвърди, че неговото ведомство е причастно към нападението

Тероризъм. Под дипломатическо прикритие - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В края на юли 2024 год. в Мали подразделение на националната армия и ЧВК «Вагнер» попадна в засада на ислямистите и понесе тежки загуби. Официалният представител на украинското разузнаване А. Юсов, потвърди, че неговото ведомство е причастно към нападението: «Бунтовниците получиха необходимата информация, а и не само информация, която им позволи да проведат успешната военна операция». Други източници уточняват, че на бандитите е било предадено оръжие, а белите диверсанти управлявали дроновете над бойното поле и координирали атаките срещу правителствените сили. В отговор Мали и Нигер обявиха, че прекъсват дипломатическите отношения с Киев. По-късно заедно с Буркина Фасо те изпратиха писмо в Съвета за сигурност на ООН с молба да бъдат взети мерки срещу бившата съветска република, поддържаща тероризма.

Демократичната общност съвсем очаквано не обърна внимание на този демарш. Заплашена от фалит заради глупави управленчески решения и безумни проекти, тя сега води война за заграбването на богатствата на Русия и на останалите независими страни… А нейното ново слугинче има задачата да координира дейността на радикалните групировки по света.

Дейността на украинското посолство в Кот д’Ивоар (Бряг на слоновата кост) е разследвана по обвинения, че там обучават туарегските банди и вербуват наемници за войната в Донбас. Освен това сътрудниците на мисията получават по дипломатическата поща БПЛА (безпилотни летателни апарати) и ги предават на джихадистите в съседните държави.

На 18 юни 2024 год. в Идлиб представители на киевската администрация водят преговори с лидерите на терористичната групировка «Хайят Тахрир аш-Шам» да бъдат пуснати от местния затвор радикални чеченски и грузински ислямисти. Свободата на главорезите е оценена на 75 дрона. Предположително страните са постигнали съгласие.

Изобщо, в тази завладяна от бандитите сирийска провинция е неспокойно. Членовете на близките към «Ал-Кайда» групировки извършват масови арести на несъгласните с тяхната политика граждани. Има сведения, че задържаните биват изпращани на фронта в Украйна, откъдето не се връщат.

Украйна си сътрудничи с «Работническата партия на Кюрдистан» (ПКК) за провеждането на операции срещу руските войски в Сирия.

Според немското разузнаване от години «Ислямска държава» използва Украйна като транзитен пункт за своите привърженици – там те получават нови документи и продължават пътя си към Западна Европа под вида на бежанци.

Дипломатическите представителства на Киев повсеместно се занимават с набирането на наемници. Според официални изявления това става, например, в Лондон и Хага.

В Чуждестранния легион на украинската армия воюват бойци от 52 страни. А вчера в пресата излезе съобщение за двама българи, утрепани в Донбас. С чия ли помощ окаяните са се озовали там?

Поклонниците на Бандера и Шушкевич се намесват във вътрешната и външната политика на страните, в които има техни посолства, организират своите «бежанци». Ясно е, че имат разрешение за тази дейност... Надзирателите и пушечното месо в зондеркомандите са нужни за налагането на «новата нормалност» в колониите.

Господарите заселват останалите без стопани богати земи… В момента само сътрудниците на Държавния департамент на САЩ в протектората Украйна са 1195. 1019 от тях живеят там със семействата си. 53 човека са на възраст от 67 до 78 лазарника. Има и пет деца, родени през 2023 и 2024 година. По всичко личи, че нищо не ги безпокои... Войната е за едни. Другите обсебват благата на цялата планета.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 65 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    18 11 Отговор
    Сигурно шетащите от десетки години западни ЧВК-та,сеещи преврати,революции,войни,смърт и безвластие са ангели небесни,нали така?Най невинното занятие с което са заети,това е търговията с оръжие!
  • 2 В.В.П.

    23 13 Отговор
    Окропите се бутат във всички хавна ..уникални неудачници.голям карък са
  • 3 В.В.П.

    23 15 Отговор
    Окропистан е терористична кочина .Рф ще се погрижи да станат като Газа .руини и развалини .
  • 4 Жалните те

    36 9 Отговор
    Зад всичко стоят кои? Евреите! Зеленски какъв е? Натаняху какъв е?

    Коментиран от #32

  • 5 Камиларите са резали тиквите

    9 22 Отговор
    на маскалите.
  • 6 Сириец

    8 20 Отговор
    Требе изгони руски окупатор от Сириа щот много сириец доде у Бугариа. Веч 65 000
  • 7 Хахах

    8 3 Отговор
    Когато едно животно е притиснато си показва зъбите.
  • 8 куку

    5 8 Отговор
    а бе товариш , за изгубени патентни права ли става въпроз
  • 9 Артилерист

    23 10 Отговор
    Украинските терористи се сдружават с ислямските терористи...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гориил

    9 2 Отговор
    Струва си да се уточни, че набирането на войници за Африканския корпус се извършва по целия свят. Според чуждестранен агент на вестник "Московски новини" (за съжаление купен от израелски гражданин) сред руските сили в Мали има и българи.Африканският корпус плаща щедро на чуждестранни войници за военни договори.
  • 12 Пропагандата не е "другата гледна точка"

    11 19 Отговор
    Николайчо надмина Чуков и Копейкин, взети заедно, по лъжи и пропаганда. Съветския бацил не прощава.

    Коментиран от #14

  • 13 Олигофрен

    9 9 Отговор
    Автора Инженер на статията , член на Възраждане !
  • 14 Гориил

    9 1 Отговор

    До коментар #12 от "Пропагандата не е "другата гледна точка"":

    По същество Африканският корпус е аналог на Френския чуждестранен легион.Само офицерите са руснаци.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Жалки продажни копейки 🤪🤡

    12 9 Отговор
    Толкова глупости даже титулувания за световен лъжец Лавpoв не е казвал, даже пpoпагандoните Скабеева и Соловьов не са изричали

    Коментиран от #26

  • 19 Tётя Myтpoфaнoвa

    9 7 Отговор
    Молодец Николайлайлай! Так держать !
    Ох на тетя, моя умная сучка!
  • 20 Гориил

    7 2 Отговор
    Русия плаща щедро за услугите на чужденците. Кандидатите за Африканския корпус чакат по 5-6 месеца и не винаги получават покана.

    Коментиран от #22

  • 21 Ники

    6 2 Отговор
    Гледай си инженерството, дорогой. ФАКТИ, стига сте публикоували пропаганда, ще ви шатнат, да знаете.

    Коментиран от #30

  • 22 Мда

    5 2 Отговор

    До коментар #20 от "Гориил":

    Плащат по-добре от френския чуждестранен легион, но наемат само бойци с доказан (боен) опит. Нямат тренировки за новобранци.

    Коментиран от #24

  • 23 Тодор

    7 6 Отговор
    Факт е, че всеки може да пише за тероризма каквото му е угодно и да доказва всичко, базирайки се на собствените си постулати, в които вярва, без да е необходимо доказателство. Този инженер аз не го приемам за достоверен анализатор на понятието тероризъм, доколкото същият е предназначен да се използва с политически цели, а Украйна политическа цел в Мали няма. Естествено е обаче във войната между русия и Украйна да се използват всякакви мръсни похвати, както виждаме няма спазване на международното право най-вече от Русия, чиито войски разстрелват военнопленници, и избиват жени и деца цивилни с ракети и бомбени удари. Наемникът от където и да си е наемник и си е сложил главата в торбата. А последният параграф чупи тъпомера по глупост - значи какво, в Украйна над 1000 сътрудници на държ. департамент на САЩ (настрани въпроса какво означава сътрудник? някой, който работи на хонорар?), и тези сътрудници са какви - собственици на земя, управители на фирми, нещо не разбрах тук какво е незаконното или неетичното? Г-н инженера никой не го спира да отиде в Украйна, а даже и в Русия по работа, бизнес или на почивка.
    А, и повечето от наемниците, които се бият в Украйна са там по убеждение, а не само за пари. А на някои други им плащат от ГРУ, за да манипулират общественото мнение в България.
  • 24 Гориил

    8 2 Отговор

    До коментар #22 от "Мда":

    Знам, че руските офицери владеят минимално английски. Това е едно от основните условия за покана за командна длъжност.След една година служба в Африканския корпус ще можете да си купите голям и мощен китайски SUV и вила в Сочи или Москва.
  • 25 Просто човек

    7 6 Отговор
    Традиционно Фейк.бг дава думата на всички путински слуги...
  • 26 Макаренко

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "Жалки продажни копейки 🤪🤡":

    Приготви ли си раницата и тедрадките за даскалото? Тук не е детски форум.
  • 27 Факт

    3 0 Отговор
    Нищо ново, освен че пращали дронове с дипломатическа поща.
  • 28 ОТЛИЧНИК

    1 3 Отговор
    Ех,че хубава статия !
    От ПРАВДА ли е преписана ?
  • 29 ИНЖ1

    3 2 Отговор
    Отдавна технологиите са определящи, а не суровините. А РФ е една изостанала технологично държава.
    Скоро перолът и газът няма да са нужни никому. А те са 70% от руския бюджет!?!?!?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Булдог

    1 0 Отговор
    А,бели мишки виждаш ли!
  • 32 А Пуся Шаломчето

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Жалните те":

    Какъв е ?