14 Септември, 2024 18:03 3 513 114

Владимир Миленски: Политическите мераци на Румен Радев погубиха двамата пилоти!

  • румен радев-
  • показуха-
  • авиокатастрофа-
  • граф игнатиево

За ненужна по никаква военна логика „показуха“

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Румен Радев започна зловредната си дейност в армията и държавата със самото си кандидатиране за президент директно от генералския пост, с което наруши демократичните принципи."

Това коментира полковник Владимир Миленски в анализ, публикуван в БГНЕС.

"Българската армия от много отдавна се нуждае от умове и от малко по-чисти ръце и по-чисти съвести.

Преди да говорим за безспорната зловредна роля на този президент, трябва да повторим и да го повтаряме докато го проумеят всички: гибел на военнослужещ в мирно време е абсолютно недопустима и причината за такава смърт е единствено некомпетентност на командването или, още по-лошо – умишлено погазване на военните принципи.

Едва ли има по-драстичен пример за това от смъртта на двама офицери, военни пилоти, в мирно време. И за какво и кому беше нужно:

за ненужна по никаква военна логика „показуха“,

демонстрация на неясно какво, след като знаем колко ужасяващо малко летателни часове в годината имат българските военни пилоти. И в чий интерес? Логиката сама се набива в очи - в интерес на политическите мераци на президента Радев.

И това, че Българската армия и в частност Военновъздушните ни сили са приели безкритично задачата да организират авиошоу, без ВВС да имат нито нужната подготовка, нито пък такава функция може да бъде извлечена от тяхната мисия, роля и задачи, които са им възложени с конституцията и законите – а смея да твърдя, че неколцина висши командири са я приели и с искрено задоволство, говори недвусмислено за тежката политическа зависимост, наложена от този президент, над висшето военно командване на Българската армия, разбира се с мълчаливото съгласие и съучастие на изпълнителната власт от вече няколко правителства.

Каква е ролята на президента във всичко това? Изключително вредна, бих казал с унищожителни последици.

Той започна своята зловредна дейност със самото си кандидатиране за политическата позиция президент директно от военната кариера. Във всяка развита демокрация това е недопустимо и на висшите офицери се допуска да заемат политическа позиция след 7 до 10 години „политическа карантина“. Защото обратното неминуемо води до политическо обвързване на армията или поне на онази нейна част, от която произхожда този генерал. Това не сме го измислили ние – други народи са го изстрадали и затова са въвели това правило на „карантината“. И понеже ние не обичаме да се учим от грешките на другите, това правило при нас не е въведено със закон. И ефектът на политизиране на ВВС, а вече и на цялата Българска армия, е налице. Генералите се назначават от президента – нали помним – без неговата „благословия“ никой генерал няма шанс за развитие според военните си качества и способности, ако не ги е поставил в услуга на политическите щения на бившия генерал и вече втори мандат президент Радев.

Безпогрешен индикатор, че една армия е политизирана е, когато командирите престанат да казват цялата истина от военно-експертна позиция, започнат да премълчават едно или друго или направо да лъжат в интерес на някоя партия, загърбвайки напълно военната си експертиза. Това е краят за тези командири, а скоро – и на такава армия. Тя става политически придатък на някоя партия.

Генералите започват да се занимават с политика, вместо с военна подготовка.

Военната подготовка – включително и летателната, с една дума приключва, винаги е недостатъчна, армията става неефективна и неспособна, немотивирана, непривлекателна за нови кадри. Но най-важното – в такава армия командирите никога не носят реална отговорност. На книга може и да са отговорни, но политическият чадър незабавно се разпъва над тях при излизане наяве на тяхната некомпетентност при каквото и да е нарушение, било то по-дребен организационен пропуск, вреда, та до авиокатастрофа и човешки жертви. За такива ситуации веднага се „изнамират“ виновни на ниските стъпала на командната стълбица, а твърде често виновни се оказват единствено самите загинали. Следва траур, сълзи пред камерите на услужлива телевизия.

Президентът лично се погрижи за председател на СЕМ да бъде назначена г-жа Наплатанова, която случайно е съпруга на командира на трета авиобаза генерал Николай Русев. И медийният чадър над ВВС сега и над военновъздушното минало на Румен Радев изглежда добре е осигурен. Естествено той не вижда в това никакъв морален конфликт на интерес.

И тази катастрофа, за съжаление, е част от поредица, която, за още по-голямо съжаление, досега се вижда да прави впечатление на висшето военно и политическо ръководство на МО и БА. Няма как министърът на отбраната и началникът на отбраната да стоят отстрани като безпристрастни наблюдатели. Интересно ми е как и кога разследващите ще се осмелят да погледнат в тяхната отговорност и вина? Защото това безотговорно действие е било планирано с тяхно знание, съгласие и разрешение.

Симбиозата между българските политици и българските адмирали и генерали е толкова плътна, че трови Българската армия и е убийствена за България.

Нека това не звучи помпозно – като помислите, че армията и отбраната са като покривът и оградата на една къща, и когато покривът е протекъл и оградата е изпочупена и тук-там липсва, в такава къща не е приятно да се живее и хората започват да я напускат и да бягат. И друг не иска да дойде…

Добре е да попитате президента защо не остана, след като се случи инцидентът – той сигурно ще има „друга гледна точка“, както например за Крим. Очевидно моралът не е силната му страна и очевидно предпочита да обира само лаврите и където ги няма, да си ги създава сам, като използва за тези свои лични прищевки ресурсите, а и живота на хората в Българската армия. Когато нещата станат трудни, гледа да не е там. Трябва да го разберем – човек е, притеснява се.

Сега сигурно пак ще му се размине, докато при следващата „показуха“ загубим още някой безценен човек. Даже не искам да смятам какви финансови и материални ресурси са загубени заедно с тези двама загинали офицери, за да задоволи президентът Радев мачисткия си политически нагон. Очаквам, че вече се е разпоредил разследващите да получат подсказка да докажат, че пилотите са виновни.

Незабавна оставка на Началника на отбраната адмирал Евтимов, на командира на ВВС генерал Петров и на командира на Трета авиобаза генерал Русев. Българската армия от много отдавна се нуждае от свежи умове и от малко по-чисти ръце и по-чисти съвести. Ако тези хора бъдат сменени, при това незабавно, системата ще започне да се очиства сама.

Някой ще каже – ама, не е сега моментът. Напротив. Точно сега е. За всички.

Когато през 1885 г. по заповед на руския император цялото руско офицерство е напуснало България, армията ни е останала само с капитаните си, в навечерието на сигурна война. И е показала чудеса от храброст и умения. Нищо не ни пречи да очакваме това да се случи и сега. Стига да имаме малко политическа смелост и колкото е останала военна доблест.

И, разбира се, организиране на независимо разследване не само на самата катастрофа, а и на нейния генезис, при това – с участие на специалисти от натовски съюзници – например от САЩ, Румъния и Гърция – да подскажа на ВВС и на Щаба на отбраната как да излязат от неудобството да разследват собствените си командващи, та чак до върховния."

- - -

ФАКТИ припомня: През последните 35 години българската политическа класа бавно и със садистична методичност унищожаваше Българската армия и в частност Българската бойна авиация.

Българските политици нямат право да съдят никого, освен себе си за загиналите в инциденти български бойци.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 168 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    73 115 Отговор
    Лошият ремонт на чехите ги уби.
  • 2 Версия

    37 114 Отговор
    При вторият лупинг двигателят на самолета е взривен дистанционно. Вижда се на видеото. Има сериозен пробив в националната сигурност.

    Коментиран от #20, #52, #54, #109

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сталин

    95 112 Отговор
    За 30 години западна демокрация България от ядрена и космическа държава с най мощната индустрия в Европа се върна във феодализма и произвежда само цървули,време е да се въведе конституцията на НРБ и всички които управляваха и разрушиха България през това време да бъдат арестувани и въдворени в Белене за храна на прасетата

    Коментиран от #44, #51, #61, #64, #72

  • 5 жив и здрав да е президента

    90 91 Отговор
    и да пребори феноменалния злодей !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 провинциалист

    57 45 Отговор
    ..."с което наруши демократичните принципи"...???
  • 8 мдаааа

    104 59 Отговор
    Де що има маляци и лилипути все се китерят по инструмента на Президента ....
    Абе жълтопаветни соросунгелчета...

    Коментиран от #80

  • 9 ЩО ЗА ОТ ПАДЪЦИ

    97 33 Отговор
    СТАВАТ СЪДНИЦИ НА ПРЕЗИДЕНТА..........
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Един капитан

    91 11 Отговор
    Хайде стига глупости, тоз виновен, онзи виновен се чува от всякакви мижитурки дето нищо не вдяват от самолети и пилотиране. Ама друго е да се изсереш върху чуждото нещастие, нали ? Пиар му се вика! А като излязат резултатите от разследването всички се покриват, ни лук яли, ни лук мирисали както стана след инцидента в Шабла. Не народ, а мърша!
  • 12 Ха ха ха ха

    69 15 Отговор
    Този тъп розоф калтак не е ли прочел малко зафда му е ясно че шоуто е състезание и доказване на способностите на пилот и машина.
    Марш на фронта за тор
  • 13 Коя е тая шушумига

    87 13 Отговор
    Кой е тоя зъл и непремерен в изказа си, дребен човечец? Освен родата му, някой да е чувал за него?
    Първите две изречения и ми беше достатъчно да не прочета този напън на психично болен и закърнял мозък! Колко присъди имаш, бе?

    Коментиран от #102, #107

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Наблюдател

    68 8 Отговор
    Стигнахме до тук и ще продължим да пропадаме, когато имаме такива’журналисти’ и олигофрени броящи се за аналитици, които да лансират нечии твърдения.
  • 16 Вълчо от Мечка

    77 14 Отговор
    Кой е тоя глист Владимир Миленски?
  • 17 ЕФРЕИТОР ГИЛИ

    56 12 Отговор
    ПОЛОКОВНИКА УМИРА ОТ ЯД ЧЕ НЕ Е ПОВИШЕН В ГЕНЕРАЛ ПУСТА ЗЛОБА И ЗАВИСТ
  • 18 Ники

    33 7 Отговор
    .....и Путин и Путин.
  • 19 Ганьо

    42 9 Отговор
    Ами аФрорчето да си гледа работата! Да пише какво се е случило след 1989 и защо, а не да се прави на ощипан и дрънчи пробити долари за бълвочи!
  • 20 Коко

    18 5 Отговор

    До коментар #2 от "Версия":

    Пробив имаш само ти. Нали няма нужда да ти казвам къде ти е ?!
  • 21 Хохо Бохо

    50 10 Отговор
    Нещата са брутално прости. От една страна президентът, ВВС и армията искат за имаме авиация, наша, лична от другата страна са политици от всички партии, които не искат да имаме собствена армия и авиация, искат натовски самолети да пазят небето ни, а ние да плащаме, и правят всичко възможно да го постигнат. За това се стига до такива катастрофи. Вие преценете кое е правилно и заемете страна-българска или американска
  • 22 Това

    35 7 Отговор
    само шизофреник може да го твърди .
    Кой беше ти , че не си спомням..... а сетих се,мунчо май беше.
  • 23 Град Симитли

    37 7 Отговор
    Кой, с ивинение, е тоя?

    Коментиран от #31, #100

  • 24 Ай ся...?!

    44 10 Отговор
    Ново 5...!
    Сега пък Радев бил виновен,че за 20 години, НАТО нищо не направи за безопасността на нашите пилоти...!

    Коментиран от #43

  • 25 Българка

    24 10 Отговор
    При положрнир, че ВВС нямат нужмите самолети, нальотите на пилотите са безкрайно недостатъчни, то кому е нужни да правим авиошоу със стари самолети? Това е цинизъм

    Коментиран от #48

  • 26 Бълвоч

    40 12 Отговор
    Ще докажеш ли пред съда, че Радев е виновен за гибелта на двамата пилоти?!
    Чака те кратък процес с дъъъълго наказание!

    Коментиран от #47

  • 27 Ха, ха

    41 10 Отговор
    Парадокса е че не Радев е виновен, а Нато. Честваме 20 години откакто сме в Нато. Честваме, какви успехи имаме, колко сме напреднали, колко сме велики благодарение на евроатланризма. Е вижда се, кава ни е армията и какво правят за нас така наречените ни партньори най вече американците,които ни карат все повече да увеличаваме разхдите за отбрана, а цялото въоръжение да идва основно от Сащ, като ни плашат с руснаците

    Коментиран от #37

  • 28 НЕ СМЕЙ!

    42 15 Отговор
    НЕ СМЕЙ ДА ПЛЮЕШ ПО НАЙ ДОБРИЯ! НАЙ СПОСОБНИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 35 ГОДИНИ! ТОЙ ИСКАШЕ ЗДРАВИ САМОЛЕТИ ЗА ВВС! А НЕ Ф-16! ИСКАШЕ НОВИ САМОЛЕТИ СЕГА! НЕ НА "ЗЕЛЕНО"! ТИ ПРОКУРОР. ЛИ СИ, ТА ДА ОБВИНЯВАШ? СРАМ И ПОЗОР СИ!!!
  • 29 Лост

    14 2 Отговор
    Ами може да напишеш и ,че единият пилот ,ако си беше останал на пенсията сега щеше да е жив.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Яяя

    25 2 Отговор

    До коментар #23 от "Град Симитли":

    Глупакът с рамбовския клип, дето го уволниха от пресцентъра на МО, виден евтоатлантик от НПО-то СОР "Атлантик"
  • 32 Кой беше

    37 7 Отговор
    Не очаквах че има такива простаци. И как пролусна да спомене Русия и Путин? Голямя грешка, затова не вярвам.
  • 33 Поп

    31 8 Отговор
    Кой ги публикува тези психопати?
  • 34 Хохо Бохо

    33 7 Отговор
    Този търтей скоро го изритаха от информационните диванни войски заради идиотската реклама на военните училища. Компетенциите му на тема авиация са с отрицателен знак, но не му пречат да плюе по президента. Едва ли може да покаже на снимка Л-39 и Су-25
  • 35 Мис Варна 2006

    18 5 Отговор
    Като се обърне колата,пътища много.Преди Радев е имало и по-некадърни президенти, а и след него вероятно ще бъде същото.Оптимистште ще кажат че винаги може да е по зле....Ще завърша с нещо весело с които искам да поздравя всички некъдърни висши военни. Стихче: " Моя татко е военен.Офицер.Той е пръв!И аз ще стана като него - кух бамбук, такъв!"
  • 36 Чувствах

    23 9 Отговор
    Румен Радев като не на място в българската политика
    Напоследък обаче от около една година като следя безпочвените атаки към него започва да ми става все по-симпатичен и дали да няма да му стана фен колебая се все още но като го гледам и чета как го плюят очевидно е почтен човек
  • 37 Не е така

    8 22 Отговор

    До коментар #27 от "Ха, ха":

    след катастрофата спретнаха, че с това авиошоу честваме НАТО. Просто не е вярно, честването е за съветските миг 29 - 30 години. Честването на НАТО мина отдавна.
  • 38 Честито

    20 5 Отговор
    нато. Ето резултата
  • 39 ЕвроАтлантически лъжец

    19 6 Отговор
    "През последните 35 години българската политическа класа бавно и със садистична методичност унищожаваше Българската армия и в частност Българската бойна авиация."

    Мръсна и долна евроатлантическа ЛЪЖА!
    През 1990 г. Под погледа на вече стъпилите тук американски глашатаи се подписва от българските демократични и предателски настроени управници Договорът за обикновените въоръжени сили в Европа (ДОВСЕ). В него участват 30 държави - съюзниците на НАТО и страните от тогавашния Варшавски договор. Под натиск България подписва документа през ноември същата година. Това е антибългарски договор, който буквално закла държавата и целия български народ. Благодарение на този договор българската държава трябва да съкращава своите обикновени въоръжени сили с толкова колкото пожелаят „великите сили“. Това означава, че нашата държава трябва да се съобразява непрекъснато с чуждите интереси и че на практика не може да има силна армия с която да защитава териториалната си цялост без да и бъде наложени санкции след това. Цялата идея на ДОВСЕ прилича много на Ньойския мирен договор и осакатяването на армията ни през 1919...

    Коментиран от #104

  • 40 Сандо

    19 6 Отговор
    Всеки,според пристрастията си,приписва на някого вината.А аз я приписвам на десети ноември.Ако го нямаше този проклет ден,нямаше армията ни да е в такова окаяно състояние,и което е по-важно - нямаше да бъдат организирани такива грандиозни тържества в чест на натото,които се превърнаха в погребална церемония.Но това последното може да се окаже и намек за това,което чака тоя човеконенавистен съюз.
  • 41 Яяя

    19 3 Отговор
    Значи Невяна плувкинята може да се кандидатира за вицепрезидент като действащ полковник, после да се върне, сега е зам-външен министър и пак ще се върне на длъжност, а Радев не можел, след като подаде оствака и се уволни?
  • 42 Хъш

    14 2 Отговор
    Сус мрша такава.
  • 43 Не Радев

    6 15 Отговор

    До коментар #24 от "Ай ся...?!":

    като шеф на ВВС нищо не направи за нашите пилоти.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Мелина

    35 6 Отговор
    Какъв е тоя глупак дето напада Призидинта. Защо не напада истинските виновници? Дето дадоха колосални суми, за да не кажат на обществото, че са в списъка Магнитски. Крали колосални суми от народа и пак с пари на народа се откупуват... Явно ще видим купените самолети само на картинка... И техните представители в България са много съкрушени от смъртта на пилотите ни... Румен Радев като специалист искаше да бъдат закупени Грипени, които отдавна щяха да бъдат доставени..
    Е кой е виновен за нелепата смърт на тези чудесни млади хора???
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Дика

    11 23 Отговор

    До коментар #26 от "Бълвоч":

    В съда се доказва юридическа вина, тук става въпрос за морална такава, ама ти как да разбереш. Фатмакът беше там, повози се на Ф16 и духна оттам ни лук ял ни мирисал.

    Коментиран от #73

  • 48 Хохо Бохо

    17 3 Отговор

    До коментар #25 от "Българка":

    Нужни са, макар рискови и смъртоносни. Дебатът е да имаме ли собствена авиация или не. Всички на хранилка на американските данъкоплатци,бв лицето на нападания, зъби сабята(дано се пържи в ада), шамандураъа от атлантическите нпо 20 години правят всичко възможно да унищожат авиацията ни. За това ВВС и армията правят и невъзможното за да покажат, че все още съществуват. Схемата на козяците е елементарна. Ако купят нов самолет/вертолет то той е брутално скъп, с брутално скъпа поддръжка, без конкурс само за да се покажат евроатлантици и да гушнат комисионна. Веднъж пристигнал тук новият самолет/вертолет остава без пари за части, ремонти, поддръжка, след 5 години е скрап
  • 49 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    21 7 Отговор
    На всички неудачници и всички късопEшковци все президентът им е виновен...
  • 50 Zахарова

    5 20 Отговор
    Вашият цървул Р. си върши перфектно работата в наша полза. Скоро ще ни слугувате
  • 51 Ха ха ха

    12 21 Отговор

    До коментар #4 от "Сталин":

    това за най- мощната индустрия е голям виц. Един автомобил не можахме да произведем. Всичко беше съветско е се чупеше на всеки час, дори изчислителната им техника.

    Коментиран от #58, #62

  • 52 Шарли Ебдо

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Версия":

    Попиля ме от смях! Много детски филми си гледа
  • 53 Завърнал се

    9 23 Отговор
    Абе защо големия въздушен ас Радев не се качи на некой самолет и да направи авиошоу, а се вози на задната седалка на Ф16 с пилот американски генерал? Май предпочита най вече разходките на "пределно ниска височина" в президентския мерцедес.

    Коментиран от #55

  • 54 Ами малко

    15 2 Отговор

    До коментар #2 от "Версия":

    преди това президентът летя на F 16 и националната сигурност не се проби. Хайде стига глупости. Може да е внезапен отказ, може да е човешка грешка на пилотите, или от земята.
  • 55 Бате Георги

    10 15 Отговор

    До коментар #53 от "Завърнал се":

    С Деса или с Йотова трябваше да направят пилотски тандем с падналия самолет, авиошоуто щеше да е грандиозно.

    Коментиран от #56

  • 56 Иван

    12 17 Отговор

    До коментар #55 от "Бате Георги":

    С Йотова фатмакът нема да отлепи от пистата поради претоварване.
  • 57 Хаха

    19 4 Отговор
    Според тоя пишман полковник едва ли не Радев лично е "свалил" нефелния дефектен самолет! Радев бил "виновен", а не "партньорите" ни от отан с методичното съсипване на цялата ни армия, в случая бойната авиация, която от над 300 годни, бойни самолети преди 89-та година, останаха вероятно по-малко от 20, вкл. 8 бр." безаналогови" ефки на чережи за няколко милиарда долара... А и пилотираните бойни самолети вече отстъпват своето място на безпилотни дронове, където вероятно изоставаме още повече!
  • 58 реру

    15 11 Отговор

    До коментар #51 от "Ха ха ха":

    "... Един автомобил не можахме да произведем..."


    Държавата обаче монополно /както и всичко останало/ произвеждаше уникална тоалетна хартия...

    Коментиран от #101

  • 59 Ядосан

    14 5 Отговор
    Тоя Миленски е зъ вери биг шушумига.
  • 60 Армията е на народа

    13 18 Отговор
    Да, естествено веднага скочиха руските роби да защитават чорапа! Откакто излезе с юмручето пред президентството България започна да се дави в политически интриги, хаос, разруха! На митницата хванаха 120 кг злато, което се оказа на другия разрушител и подлога на рашите!Ама за това някои медии се снишват, както Бай Тошо ги е учил!🤣🤣Иде Видов ден и за Радев, не бойте се деца! 😂

    Коментиран от #67

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Хаха

    16 7 Отговор

    До коментар #51 от "Ха ха ха":

    Много държави нямат собствени антомобили - Холандия, Белгия, Дания, Норвегия, Финландия и т.н. Все "изостанали" ли са според теб!? Имахме и двама космонавта, а от тогава - нито един!
  • 63 Иванов

    21 4 Отговор
    Не разбрах общото между Президента и падналия самолет.
    Не съм лекар, но при поръчвам на полковникът да отиде на психолог, ако не помогне, на психиатър, да си пие редовно пяпчетата след това.
    Ако и това не помогне да пие отвара от мента, глог и валериан.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Вражалец

    18 4 Отговор
    Този о.з. пропуска,че се е подготвяла възхвала на НАТО. Този същия е от атлантическия клуб. Така,че е неподготвен по всички теми, с изключение на руския език! Защо ли!
  • 66 Жо Бай Пън

    17 3 Отговор
    Този ще да е говорител на Свинян Пеевски. Отговорност може да се търси от военния министър, президентът не се занимава с техническата поддръжка на самолетите. Сега политическата измет ще започне да се обвинява взаимно. Не се вижда и ролята на руснаците в катастрофата, още не са се сетили евроатлантиците-лешояди.
  • 67 аха

    16 3 Отговор

    До коментар #60 от "Армията е на народа":

    радев контролира съда и прокуратурата...които трябва да се борят с корупцията но не го правят.радев тегли милиарди заеми...пак радев подарява реактори на украйна или пък клекна на македония и пак радев спря строежа ная нова аец...бе за всичко е виновен радев
  • 68 Жалко, че Резидента на путин

    6 17 Отговор
    не можа да падне с неговият руски кюнец.

    Коментиран от #71

  • 69 През нощта руски диверсанти

    6 14 Отговор
    са сложили малка бомбичка в двигателя и са я взривили дистанционно или с часовников механизъм. Не за първи път го правят в България!
  • 70 мале мила мамо

    19 3 Отговор
    този миленски и любо огнянов май си получават хонорарите на козяк
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 България с най мощната индустрия в....

    14 2 Отговор

    До коментар #4 от "Сталин":

    Европа ли? 🙊.... Ти луд ли си?, пиян ли си?, или много, ама много п.... Ро.... С.... Т?????
  • 73 Дика

    14 0 Отговор

    До коментар #47 от "Дика":

    Не си дораснал да коментираш юридически казуси! Набеждаването в престъпление е сериозно престъпление, а всяко престъпление е морално укоримо .

    Коментиран от #81

  • 74 Добряка Добри

    18 5 Отговор
    Най хубавото е че много хора знаят кой е Миленски, а тези които го знаят, знаят че не е добре мозъчно. И това че жена му я клати комшията сигурно Радев е също виновен. Пълно е със мизерници.
  • 75 Жалко.....

    8 16 Отговор
    Че путинската подлога не е бил в самолета вместо двамата пилоти.
  • 76 Моряк

    16 2 Отговор
    А бе Миленския, това Дилян ли го поръча, звучи познато.
  • 77 Българка

    17 3 Отговор
    Много долна статия. Не са ли тогава виновни: Бойко Борисов, Татарчев, Петков, ....Атанасов....Не спекулират. Долна стати
  • 78 Бай Иван

    13 3 Отговор
    Най точен в коментара си беше Каракачанов, който каза, че политиците са превърнали българските пилоти в циркови артисти! Това е престъпление срещу България, да се правят авиационни шоута за пред чужденците! Какво искаме да им покажем, може би голите си задници, като точно под техен натиск беше унищожена Българската армия и сега се изсмукват и последните и неунищожени оръжия и се изпращат на украинските нацисти!
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 ГЕОРГИ

    6 2 Отговор

    До коментар #73 от "Дика":

    В БЪЛГАРИЯ НЯМА ПРАВОСЪДИЕ БЕ ФАЛШИВ НЕДОМИСЛЕН
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Говорител на бай Магнит

    14 1 Отговор
    Не Радев ти е виновен , а всички корумпета последните 20-30 години , дето не се накрадаха и продължават и до днес . Авиошоуто се правят по цял свят , военни и цивилни и за съжаление стават и инциденти .
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 слепок

    11 7 Отговор
    На тоя ан-ти-българин сте му объркали фамилията. Не е Миленски а е ЗИленски.

    Коментиран от #92

  • 89 Кокорчо

    15 10 Отговор
    В България има един истински мъж и това е Радев. Не като тоя измекяр или дружката му Тагаренко.

    Коментиран от #90

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Отвсякъде

    13 2 Отговор
    Шоуто беше за 20 г. в НАТО , а не 20 г. във Варшавския договор. Само не мога да се сетя тоя пинчер бивш политически офицер ли беше или щабен плъх адютант на генерали преди 1989г. Във всеки случай познава строевата служба толкова , колкото бай Тошо познаваше партизаните. Уволниха го от ИЦ на МО защото пусна сатанински клип за абиране на военни и защото искаше да забрани водосветите. Жендур отвсякъде.

    Коментиран от #94

  • 92 Злиненски!

    4 1 Отговор

    До коментар #88 от "слепок":

    Злиненски!
  • 93 Тук ! Или си професионалист! Или Боклук

    4 0 Отговор
    Тук ! Или си професионалист! Или Боклук !
  • 94 слепок

    9 1 Отговор

    До коментар #91 от "Отвсякъде":

    Правилно, нищо че не може да се се сетих. Тоя пинчер ЗИленски е член на Атлантическия съвет. Повече какво да се каже? Просто държавен предател.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Аква

    6 2 Отговор
    Миленски е изпуснат от санитарите, паникатаките на съседа му пеевски са го изплашили и тоя се е отвързал и прескочил мокрия дувар.
    Миленски много обича и подкрепя Радев, Путин и Русия, само че още не го знае. А и електрошокът му е дошъл в повече.
    Ако трябва да бъдем точни, миленски е най- омразният човек сред българските офицери и войници. Даже чистачките плюеха по вратата му. Петно, срам и позор беше тоя юнак за армията ни. Дясна ръка на тагарев, манипулатор и интригант. Ако зависеше от миленски, нашите войници отдавна да са изгнили на украинските полета. Той упорито налагане идеята, че мястото на армията ни е в Украйна. Негови са думите - смъртта е слава!
    Междувпрочем това е философията на самодейците от атлантическия съвет - родоотстъпници и предатели. И една крадла.

    Коментиран от #97

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Потвърждение

    6 1 Отговор
    Още от времето на Фердинанд паркетнении офицери са ни вкарвали в интриги и са пращани за доверени лица на царА в Германия и Австро-Унгария. Тоя екскремент хем е политрук , хем беше адютант подбърсалка на втория генерал след Добри Джуров - потвърждава се правилото, че комунистическите изтърсачета станаха евроатлантици.
  • 99 Бай село

    2 5 Отговор
    Фатмака кога ще върнеш жената на Свиленски.
  • 100 ганев

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Град Симитли":

    АБЕ КАКВО..ИЗВИНЕНИЕ...КАЖИ МУ ИСТИНСКОТО.......Г А Д.....ДАЖЕ И ФАКТИ ЩЕ ТЕ ПОДРЕПЯТ
  • 101 ганев

    2 2 Отговор

    До коментар #58 от "реру":

    ДААА..ТАКАВА Е БИЛА ХАРТИЯТА....НООО..НИКОЙ НЕ БОЛЕДУВАШЕ...ДЕЦАТА РАСТЯХА НА ВОЛЯ....И СТАВАХА........М Ъ Ж Е.........А СЕГА ПЪЛНИ БОЛНИЦИ....И 3...4..8...ТОАЛЕТНИ.....ЗНАМ ЧЕ ФАКТИ УВАЖАВАТ СПРАВЕДЛИВОСТА...НАЛИ ФАКТИ
  • 102 Госта..

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Коя е тая шушумига":

    Този е "недооценен " полковник /навярно-щабен "плъх" /Факти усложливо не споменават от кой род войски е "специалиста" та дава политически коментар на президента-може би е на лична основа ????
  • 103 Емо

    1 0 Отговор
    В този параграф става дума именно за бившите офицери, членове и гравитиращи към ГЕРБ
    Цитат
    „Безпогрешен индикатор, че една армия е политизирана е, когато командирите престанат да казват цялата истина от военно-експертна позиция, започнат да премълчават едно или друго или направо да лъжат в интерес на някоя партия, загърбвайки напълно военната си експертиза. Това е краят за тези командири, а скоро – и на такава армия. Тя става политически придатък на някоя партия".
  • 104 Лазо

    1 3 Отговор

    До коментар #39 от "ЕвроАтлантически лъжец":

    Андрей Луканов подписа ДОВСЕ през 1990 г. без даже да опита да договори някакви облекчения или получаване на по-нова западна техника в замяна на съкратената. Това потвърждава теорията, че "Преходът" е бил планиран именно от върхушката на комунистическата партия поне 5 години - от 1984-85 г. е замисляно и е бил изготвян плана за разграбване на България в полза на олигарси и мафиоти, назначени за програмиране милионери на партията. Само дето отчитането на парите не се случи по план, защото много от партийците като видяха големите пари, решиха, че не е редно да пращат дивиденти на този, който им е осигурил капитала да го въртят.

    Коментиран от #105

  • 105 Мазо

    3 0 Отговор

    До коментар #104 от "Лазо":

    Няма значение от кой е подписан, а от къде идва натиска.
    Югославия например, не подписа и се опита да бъде свободна и независима. Е, видяхме какво и се случи...
  • 106 полковник Владимир Миленски

    2 0 Отговор
    Как стана полковник с тоя кокоши ум бе Владимире?
  • 107 Адютант на Семерджиев

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Коя е тая шушумига":

    Тоя изклесавец Момински е бивш политрук и адютант на ген. Семерджиев, вторият след Добри Джуров - паркетен и тотално неграмотен. Сега е разпенявен евроатлантк.
  • 108 Далавера има там

    4 2 Отговор
    Сертифициран цървул, който носи на ревера си значка с украинското знаме, а не бългатското!? Член на атлантическия съвет, където са намерили тиха пристан и други бивши соц. величия!
  • 109 Абе льольо

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Версия":

    това е катапулта - главата ти е взривена дистанционно!
  • 110 Канонада от комплексари

    3 1 Отговор
    Под ръководството на шкембелията в атака срещу президента Радев!
    Изплували от мрака никому неизвестни сенки, опростели и тзгладнели, лутащи се като нощни пеперуда на светлина, с помрачен от алкохолни изпарения мозъци се втурнаха с мишите си туберколозни гърди да изсипват жлъч и отрова срещу Президента!
    Деригента Пеевски е в еуфория и не си дава сметка, какво сам си причинява!
    Жалки мижитурки!
  • 111 ИНЖ1

    3 3 Отговор
    Стремежът на РР и компания е всячески да се саботира членството на Бг в ЕС и НАТО.
  • 112 незнайко

    1 2 Отговор
    Добре, че не са почнали да обвиняват и Путин ! Сега Радев е виновен за катастрофата, но не той е министър на ВВС !!!
  • 113 факуса

    1 1 Отговор
    виновно е нато,откак сме в нато нямаме армия,само плащаме едни огромни пари за нищо
  • 114 бай село

    2 0 Отговор
    Нали Радев ги учи да летят,нали той е генерала ,генерала отговаря за бойците ,а не за секретарките.