10 Юли, 2014 17:17 1 083 0

Барса плаща 88 милиона за Суарес

  • луис суарес-
  • ливърпул-
  • барселона-
  • 88 милиона-
  • трансфер

Трансферът на Суарес в Барселона ще е третият най-скъп в историята

Барса плаща 88 милиона за Суарес - 1
Снимка: БТА/ AP

Луис Суарес е на крачка от Барселона. Каталунците са стигнали до споразумение с Ливърпул и ще платят 88 милиона евро за правата на уругваеца, съобщи Goal.com. Очаква се трансферът да бъде обявен официално до 24 часа.

Споразумението идва след няколкодневни преговори между двата клуба. Барселона са се съгласили да платят парите кеш, възползвайки се от освобождаващата клауза в договора на Суарес.

27-годишният нападател в момента „излежава“ 4-месечното си наказание, според което футболистът няма право да играе срещи, както и да тренира с тима. Наказанието изтича на 26 октомври, а причина за него е захапката на Суарес срещу италианския защитник Джорджо Киелини по време на срещата между Уругвай и Италия на световното първенство в Бразилия.

Трансферът на Суарес на „Камп Ноу“ ще е третият най-скъп в историята. Преминаването на Гарет Бейл в Реал (Мадрид) за 100 милиона евро е на първо място, а на второ е трансферът на Кристиано Роналдо от Юнайтед в Реал за 94 милиона.

Част от парите на Барса за уругваеца ще бъдат осигурени от трансфера на Алексис Санчес в Арсенал. Чилиецът ще акостира на „Емирейтс стейдиъм“ за сумата от 40 милиона евро.

Ливърпул, от своя страна, ще използва парите от Суарес, за да подсили състава си за новия сезон във Висшата лига. „Мърсисайдци“ са си набелязали Лазар Маркович от Бенфика, Дивок Ориги от Лил и Деян Ловрен от Саутхемптън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА