Last news in Fakti

5 Октомври, 2014 15:01 631 0

Юве срещу Рома – октомври ще бъде май!

  • ювентус-
  • рома-
  • серия а-
  • дерби

Най-силните отбори в Италия един срещу друг в дербито от шестия кръг на калчото

Юве срещу Рома – октомври ще бъде май! - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Златните медали в италианската Серия „А” се връчват в края на месец май догодина. Осем месеца преди това обаче ще се изиграе един мач, който е своеобразен рубикон в борбата за титлата – Ювентус срещу Рома. Днес от 19:00 часа българско време двата отбора ще дадат отговор на редица въпроси, най-важният от които е дали „вълците” са готови да сложат край на „черно-бялата” доминация.

„Старата госпожа” и столичани са единствените тимове от началото на сезона, които имат пълен актив от 15 точки. Те мачкат конкуренцията по един безапелационен начин, а „бианконерите” все още не са допуснали гол в Серия „А”. Торинци загубиха през седмицата от Атлетико (Мадрид) в Шампионската лига и ще искат бързо да се реваншират на своите тифози, които ще ги подкрепят с всички сили на „Ювентус стейдиъм”.

Рома, от своя страна, запази ядрото от играчи, които през миналия сезон финишираха на второ място, а освен това привлече Итурбе, Манолас и Ашли Коул, които несъмнено ще се окажат от полза във войната с гранда от Торино.

В последните три мача, изиграни в подножието на Алпите, Юве разби „вълците” съответно с 3:0, 4:1, 4:0. През този сезон обаче Рома подобри значително играта си в дефанзивен план, а освен това и в офанзивен изглежда по-опасен от всякога.

Несъмнено ще е интересно да се види как тройката защитници на домакините ще се справи с тримата в атака на Рома, които по всяка вероятност ще са Флоренци, Тоти и Жервиньо. Най-опасното оръжие на Юве ще е Карлос Тевес, който от началото на шампионата е отбелязал четири гола. Другият нападател, Фернандо Йоренте, изживява тежък период и все още не се е разписал, въпреки че взе участие в някои от атаките на тима, довели до гол.

Масимилиано Алегри включи в групата за мача Андреа Пирло, който доскоро лекуваше контузия, но едва ли ще рискува с пускането му като титуляр. Руди Гарсия, от своя страна, ще разчита на сърцатата игра на Раджа Наинголан в полузащитата на гостите и фантазията на Миралем Пянич, който е може би най-постоянният играч на „вълците” от началото на сезона.

Очаква ни един интересен сблъсък между два отбора, които доминират на родната сцена и са лицето на италианския футбол на международната. Вероятни състави:

Ювентус (3-5-2): Буфон, Киелини, Бонучи, Огбона, Асамоа, Видал, Маркизио, Погба, Лихтщайнер, Тевес, Йоренте

Рома (4-3-3): Скорупски, Майкон, Янга-Мбива, Манолас, Коул, Наинголан, Кейта, Пянич, Флоренци, Тоти, Жервиньо


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА