Last news in Fakti

11 Юни, 2015 15:50 687 0

Европарламентът призова Блатер да се оттегли незабавно

  • сеп блатер-
  • европарламент-
  • незабавно-
  • призив-
  • корупция-
  • фифа-
  • оттегли

Според европейския парламент ФИФА се нуждае от незабавни реформи

Европарламентът призова Блатер да се оттегли незабавно - 1
Снимка: БТА/ AP

Европейският парламент призова Сеп Блатер да се оттегли от президентския пост във ФИФА незабавно, съобщи France 24.

В началото на месец юни швейцарецът подаде оставка след огромния корупционен скандал, хвърлил петно върху имиджа на световната футболна централа, но заяви, че ще продължи да изпълнява функциите си до избирането на нов президент.

Депутатите в европарламента одобриха резолюция с голямо мнозинство на сесия в Страсбург. Тя няма правни последици, но подлага на огромен политически натиск Сеп Блатер.

Според европейския парламент ФИФА се нуждае от незабавни реформи, но те не са възможни, докато Блатер продължава да изпълнява функциите си.

Вчера Би Би Си съобщи, че изборите за нов президент на футболната централа най-вероятно ще се проведат на 16 декември тази година.

Сред възможните наследници на Блатер е йорданският принц Али бин ал-Хюсеин, който загуби изборите в края на миналия месец в Цюрих. Спекулира се, че и президентът на УЕФА Мишел Платини може да се включи в битката за поста във ФИФА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА