Last news in Fakti

13 Юли, 2016 20:46, обновена 13 Юли, 2016 23:45 2 517 0

Лудогорец тръгна уверено в евротурнирите

  • лудогорец-
  • младост-
  • шампионската лига

Голове на Моци и Лукоки донесоха сладък успех за българите срещу Младост

Днес родният първенец Лудогорец стартира похода си към групите на Шампионската лига.

Българският шампион изигра силен мач и съвсем заслужено записа успех с 2:0 при домакинството си на Младост (Подгорица) в първа среща между двата тима от втория предварителен кръг на най-комерсиалния клубен турнир.

След силен първоначален натиск, българите откриха резултата чрез Козмин Моци, който в 13-ата минута на двубоя реазлизира дузпа.

В 20-ата минута "орлите" бяха на крачка от втори гол. Игор Пластун бе заел добра позиция в наказателното поле, но от няколко метра с глава не намери очертанията на вратата.

Все пак попадениесто стана факт само 6 минути след това. Тогава Джоди Лукоки с удар отблизо увеличи аванса на тима си. Жуниор Кишада стреля с глава, вратарят не можа да я достигне и на 2 метра от голлинията топката стигна до непокритият Лукоки, който нямаше как да пропусне и отново я заби в противниковата мрежа.

 

До почивката доминацията на разградчани бе тотална, като с пропуски се отчетоха Марселиньо и Кишада, а попадение на Вандерсон бе отменено поради засада.

Така първата част приключи при 2:0 за тима от "А" група, който демонстрира самочувствие и набързо взе страха на опонента си днес.

Вротото полувреме започва както завърши първото - с превъзходство на Лудогорец. Джонатан Кафу се озова в удобна позиция, но не успя да овладее качествено коженото кълбо и не се стигна до удар.

След това и Марселиньо изпробва късмета си с шут отдалеч, но топката не бе достатъчно добре насочена и стана лесна плячка, попадайки в ръцете на вратаря.

В 56-ата минута след страхотно изпълнение на пряк свободен удар Натанаел бе на сантиметри от това да препарира безпомощния вратар, но топката профуча покрай гредата.

Около 70-ата минута Младост прави опит за настиск. Центриране в наказателното поле след изпълнение на фаул е пресрещнато от Владо Стоянов. След това последва удар покрай българската врата. Гостите от Подгорица обаче продължават да са плахи и да си личи, че са от съвсем различна класа.

Лудогорец все пак внимава и не подценява съперника, след като има да се реваншира за срамното отпадане от Милсами през миналата си кампания.

В 77-ата минута Клаудио Кешеру влиза в игра за сметка на Вандерсон.

В 79-ата минута отново Натанаел бе много близо до гола. Нов пряк свободен удар и този път гредата спаси черногорците.

В 85-ата минута се стигна до сериозно объркване в защитата на Лудогорец. Лукоки игра с ръка в близост до Стоянов и можеше да помрачи прекрасната вечер на тима си.

Всичко обаче се размина и до края на двубоя българите запазиха комфортната си преднина преди реванша в Подгорица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА