Last news in Fakti

11 Октомври, 2011 16:38 712 0

Лукойл Академик изтегли "късата" клечка

  • лукойл академик-
  • тони паркър-
  • локаут-
  • нба

Има шанс да видим на живо една от най-големите звезди в световния баскетбол - Тони Паркър

Лукойл Академик изтегли "късата" клечка - 1
©БГНЕС

Испанският гранд Валенсия, белгийския Остенде и френския АСВЕЛ, където в момента играе една от най-големите звезди в световния баскетбол Тони Паркър, ще са съперниците на Лукойл Академик в груповата фаза на Юрокъп.

"Студентите" бяха поставени в четвърта урна на жребия в Мадрид и се паднаха срещу едни от възможно най-тежките отбори в група "D". Турнирът започва на 15 ноември, като първите два клуба ще продължат в следващата фаза.

Валенсия завърши на трето място редовния сезон в Испания, но след това изненадващо отпадна още на четвъртфиналите. Стигна до ¼-финал и в Евролигата, където загуби от Реал Мадрид. Този сезон отборът започна с драматично поражение от Естудиантес като гост в АСВ лигата.

Остенде е полуфиналист през изминалия шампионат в Белгия. Отборът игра полуфинал в Еврочалъндж, където Лукойл Академик отпадна една фаза по-рано, за да спечели бронзовия медал след успех над Спартак Санкт Петербург. През този сезон вече има две победи в местното първенство. Лукойл Академик вече се е срещал с Остенде в Еврокъп - през 2006-а и печели и двата сблъсъка.

АСВЕЛ е полуфиналист във френското първенство от миналия сезон, като стигна до тази фаза и в турнира за купата на страната. Отборът игра в Юрокъп, но отпадна още в първия етап. Най-голямата звезда е ко-президентът на клуба Тони Паркър, съобщава БГНЕС. Световното величие в баскетбола се очаква да играе за АСВЕЛ в Юрокъп докато приключи локаута в НБА, като почти сигурно ще се изправи и срещу Лукойл Академик.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА