8 Февруари, 2017 11:55 842 4

ЦСКА поздрави Стоичков за рождения му ден (ВИДЕО)

  • стоичков-
  • цска-
  • поздравления-
  • рожден ден

Днес Камата навършва 51 години

ЦСКА поздрави Стоичков за рождения му ден (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА

Ръководството на ЦСКА използва официалния сайт на клуба, за да поздрави легендата Христо Стоичков. Носителят на "Златната топка" навършва днес 51 години.

Публикацията в сайта на "червените":

Армейци,

Днес своя 51-и рожден ден празнува легендарният Христо Стоичков. Той е роден на 8 февруари 1966 в Пловдив. През 1985 е привлечен в ЦСКА. С червения екип изиграва 123 мача, в които отбелязва 82 гола. С ЦСКА е трикратен шампион на България, четикратен носител на Купата на България и носител на първата в историята Суперкупа на страната.

С ЦСКА Стоичков записва и полуфинал за Купата на носители на национални купи през 1989 година, когато става голмайстор на турнира с 11 попадения и печели "Златната обувка" за голмайстор на Европа. През 1990 година Христо Стоичков е трансфериран в Барселона за рекордните в онзи период 4 милиона долара. С екипа на каталунския гранд печели пет пъти титлата на Испания, Купата на европейските шампиони през 1992 година и Суперкупата на Европа през същия сезон.

Стоичков е в основата и на незабравимото американско лято през 1994 година и благодарение на неговите голове България стига до четвъртото място в света. Той е и голмайстор на Световното първенство с шест попадения. Силните му изяви в Барселона и с националния екип му носят и "Златната топка" за най-добър футболист на планетата през 1994.

За националния отбор на България Стоичков има изиграни 87 мача, в които бележи 37 гола. Участник е на два Мондиала и на Европейското първенство през 1996 година.

След края на състезатената си кариера, Христо Стоичков е национален селекционер в периода 2004-2007, а след това води редица клубни отбори в Испания, България и ЮАР.

От лятото на 2016 година Стоичков е акционер в ПФК ЦСКА.

Ръководството, спортно-техническият щаб и всички служители на Футболен клуб ЦСКА пожелават на Христо Стоичков много здраве, щастие, лични и професионални успехи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Курдов

    0 1 Отговор
    8 февруари може да се обяви за ден на простака
  • 2 гощо

    1 1 Отговор
    ГОЛЯЯЯЯММММММ..........!!!!!!!!
  • 3 Vip gotiniq

    1 0 Отговор
    I kvo vie napravil choveka ta go obijdate e tva ste viq balgarite zavislivi
  • 4 САМО ЦСКА

    1 0 Отговор
    БОДЕ,БОДЕ много БОДЕ уефскари и милионни лудогорци. След 100 години ще снимат филми за вас , ако дотогава пра-пра-пра..внуците на братя Домусчиеви и Баткови и сие не са фалирали.