Last news in Fakti

15 Октомври, 2017 19:39 1 605 0

Уникален дуел в Япония

  • япония-
  • мотоциклети-
  • състезание

Андреа Довициозо спечели състезанието за Гран при на Япония в Мотеги.

Той завърши с време 47:14.236 минути и по този начин съкрати на 11 точки изоставането си от върха, който продължава да бъде окупиран от Марк Маркес (Испания, Хонда), отбелязва БНТ.

Състезанието в Япония протече при много тежки дъждовни условия, като в неговото начало Маркес поведе колоната, но скоро беше изпреварен от Хорхе Лоренсо (Испания, Дукати). Той обаче не успя да удържи аванса си и в крайна сметка беше изпреварен от Маркес и Довициозо, за да завърши на шесто място на пистата "Туин Ринг".

Битката в Япония беше решена в последната обиколка, а самият дуел между лидерите беше един от най-красивите в историята на мотоциклетния шампионат. И въпреки усилията на миналогодишния шампион, Андреа Довициозо излезе първи от "победния завой" на азиатското трасе, за да спечели петата си победа за сезона и седма в кариерата.

Маркес завърши с пасив от 0.249 секунди за стотния подиум в кариерата си в Кралския клас, което ограничи щетите от загубата срещу Довициозо и испанецът продължава да води в генералното класиране. Разликата е 11 точки, а последните три състезания са на 22-и октомври във Филип Айлънд (Австралия), 29-и октомври в Сепанг (Малайзия) и 12-и ноември във Валенсия (Испания).

Третото място в Япония спечели Данило Петручи (Италия, Дукати), а Андреа Яноне (Италия, Сузуки) и Алекс Ринс (Испания, Сузуки) финишираха пред Лоренсо. Дани Педроса (Испания, Хонда), Кал Кръчлоу (Великобритания, Хонда) и Валентино Роси (Италия, Ямаха) не успяха да стигнат до карирания флаг.

Испанецът Алекс Маркес спечели състезанието в Moto2, докато фаворитът за титлата Франко Морбидели остана на осмо място. Италианецът все пак увеличи преднината си в класирането срещу Томас Люти на 24 точки, след като швейцарецът завърши три позиции зад него.

Романо Фенати победи в Moto3, а лидерът в генералното класиране Жоан Мир остана едва 17-и. Испанецът обаче води с 55 точки на първото място пред италианския си колега от Хонда само три кръга преди края на сезона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА