22 Ноември, 2017 09:57 771 0

Севиля и Ливърпул сътвориха истинско шоу

  • севиля-
  • ливърпул-
  • шоу-
  • шампионска лига

Двата тима завършиха 3:3

Севиля сътвори истински подвиг и навакса три гола пасив срещу Ливърпул на своя "Рамон Санчес Писхуан" за крайното 3:3 в мача им петия кръг на група "Е" в Шампионската лига.

Роберто Фирмино (2) още в началото даде аванс на гостите след грешка в отбраната на домакините и пас на Джорджинио Вайналдум. Садио Мане (22) удвои преднината на мърсисайдци, а асистиралият му Фирмино (30) направи разликата класическа. Междувременно фрапантни пропуски очи в очи с вратарите направиха Нолито от домакините и Фирмино от гостите. Малко преди края на първата част и Мохамед Салах пропусна сам срещу вратаря на андалусци.

Английският гранд си помисли, че си е решил мача, проспивайки тотално втората част. Уисам Бен Йедер (51, 60-дузпа) намали след подаване на Евер Банега, а след това вкара и от бялата точка, изпълнявайки на два пъти дузпа, отсъдена за нарушение срещу него на Алберто Морено.

В 63-ата минута удар на Бен Йедер бе избит от Кариус в гредата, но в тази ситуация бе отсъдена и засада. В 71-вата минута Салах бе много близо да увеличи отново преднината на гостите, но топката рикошира в бранител и излезе в ъглов удар. Десет минути по-късно Садио Мане шутира неточно от чиста позиция.

В заключителните секунди при изпълнение на корнер топката стигна до Гуидо Писаро (90+3), който оформи крайния резултат - 3:3.

След равенството андалусци остават втори с 8 точки и 2 пред третия Спартак (Москва), който по-рано се издъни у дома и завърши 1:1 с аутсайдера Марибор. Ливърпул е лидер с 9 точки и в последния кръг приема Спартак. Севилци гостуват в последния кръг на Марибор в Словения и при успех ще се класират в следващата фаза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА