17 Декември, 2017 11:00 2 047 0

В Италия: Милан да внимава много с Лудогорец

  • лудогорец-
  • милан-
  • коментар-
  • лига европа

"Лудогорец е способен да извърши "гигантско убийство", пишат на Апенините

Коледа наближава, но УЕФА вече раздаде подаръците на Милан с тегленето на жребия в Лига Европа. "Росонерите" се усмихват, че няма да имат екскурзии до Марсилия, Лион и най-вече до Дортмунд. Това обаче не означава, че всичко е наред. Едно пътуване до България, за сблъсъците с Лудогорец, е нещо, което не може да се промени, но това определено не е мечтаният съперник.", пишат от Football-Italia.

"Този турнир, може би, е най-добрият начин за задоволяване на огромната амбиция на тифозите. Сезонът не протича, както беше планирано и от самото начало изглеждаше, че на "Сан Сиро" са прекалили. Винченцо Монтела беше сменен от любимеца Дженаро Гатузо, но Скудетото вече е отписано. Лига Европа със сигурност ще даде на "росонерите" топло и познато чувство за нов успех на Стария континент.

Лудогорец може да не всява страх в сърцата на европейските колоси, но със сигурност вътрешно Милан не е напълно спокоен. Клубът е създаден през 2001 г., едва креташе финансово. Нещата се промениха през 2010 г., когато бизнесменът Кирил Домусчиев пое властта и веднага го вкара в елита. Отборът спечели шест поредни титли, две купи и има абсолютно господство в България. Класата му се забеляза още в първите набези на международната сцена. За клуб от малко първенство, постигна много – два пъти игра в групите на Шампионска лига, сега отново прескочи групата на Лига Европа.

Побеждавали са съперници като Партизан Белград, ПСВ Айндховен, Динамо Загреб, Лацио в Рим, Базел, Брага и Хофенхайм. Имат равенства срещу ПСЖ, Ливърпул, отново Лацио, Копенхаген, измъчиха и Реал Мадрид в София. Това са резултатите на Лудогорец, които заслужават да се отбележат. Милан със сигурност няма да премине през българите с лекота, защото в груповата фаза те загубиха единствено от Истанбул ББ.

Няма съмнение, че Милан ще започне да се изкачва нагоре, но има много за подобряване. Ако формата на "росонерите" срещу Лудогорец все още е колеблива, ще стане много трудно. Ще е нужен голям арсенал и воля, за да бъдат преодолени тежките и талантливи българи. Да смятаме, че Милан вече ги е отстранил, е огромна грешка. Тогава ще замирише на кръв, можем да станем свидетели на "гигантско убийство", ако момчетата на Гатузо не са готови. Милан обаче има своята цел и няма да иска друго, освен победа.", завършва коментара на Football-Italia.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА