Last news in Fakti

12 Април, 2018 09:22 1 725 15

Дузпа спаси Реал от срамно отпадане

  • реал мадрид-
  • ювентус-
  • дузпа-
  • шампионска лига-
  • буфон-
  • роналдо

Мадридчани вкараха за 1:3 в 94-ата минута

Реал (Мадрид) е на полуфинал в Шампионската лига след уникална драма срещу Ювентус! Срещата в Испания завърши с победа за италианците с 3:1, но този резултат класира "белия балет" напред.

Ювентус, който загуби с 0:3 в Италия, водеше до 93-ата минута с 3:0 и срещата отиваше в продължение, но в последните секунди съдията Майкъл Оливър отсъди дузпа за Реал за нарушение на Бенатия срещу Васкес. Кристиано Роналдо изпълни безпощадно и прати своя тим напред в турнира, а освен това вкара своя гол номер 120 в Шампионска лига, пише "Блиц".

Отсъждането на дузпата предизвика много полемики, а футболистите на Масимилиано Алегри буквално полудяха и започнаха да блъскат съдията. Най-деен бе капитанът Джиджи Буфон, който получи и червен картон. Отсъждането на рефера бе много спорно и определено ще се дискутира многократно в следващите дни.

Ювентус поведе още с първата си атака в мача. Сами Кедира напредна отдясно и с меко центриране сложи топката на главата на Марио Манджукич, който отблизо нямаше как да сгреши и вкара за 0:1.

Гостите бяха много близо до втори гол още в следващата си атака, но Игуаин се засуети. Гарет Бейл замалко да вкара изключителен гол с пета, но топката се удари от външната страна на мрежата.

В 13-ата минута пък гол на Иско правилно бе отменен заради засада. Манджукич бе следващият, който не успя да вкара за втори път, а Юве диктуваше събитията на терена.

В 37-ата минута Стефан Лихтщайнер получи отдясно, напредна и центрира за Манджукич, който отново надскочи прекия си пазач и вкара за 0:2.

В добавеното време на първото полувреме Реал бе на косъм от попадение. След центриране от фаул Рафаел Варан стреля с глава и нацели напречната греда.

Ювентус успя да заличи изцяло преднината на Реал в 61-ата минута. Кейлор Навас не успя да улови топката при центриране и я подари на Блес Матюиди, който вкара в опразнената врата.

В 78-ата минута Иско получи пред наказателното поле и стреля силно по земя, като Буфон трябваше да спасява. При последвалия корнер Варан бе изпуснат около точката на дузпата, обърна се и стреля, но покрай вратата.

И когато всичко отиваше към продължения настъпи драмата. Съдията Майкъл Оливър даде доста спорна дузпа за нарушение на Меди Бенатия срещу Лукас Васкес, а Джанлуиджи Буфон бе изгонен с червен картон заради оспорване. Игуаин бе заменен от Войшчек Шчечни, който трябваше да улови изпълнението от бялата точка. Роналдо бе безпощаден и прати своя тим напред.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЯКОЙ МНООООГО ГОЛЯМ

    7 2 Отговор
    Е ЗАЛОЖИЛ НА 3 НА 1 С ГОЛ ОТ ДУЗПА.
  • 2 Рома

    13 8 Отговор
    Поредното подпиране за белите смешници.

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ванката

    6 4 Отговор
    мафия корупция...
  • 6 Кумчо Вълчо

    5 4 Отговор
    Глупости на търкалета, сякаш ако я нямаше дузпата и Ювентус се класираха.Имаше ли нарушение-блъскане отзад-имаше ,точка край.Ама нарушението не било за дузпа,ама било края на мача ,ама някои искали да гледат продължения, е няма.Нарушение в наказателното поле се свири дузпа.

    Коментиран от #7, #11

  • 7 Мужик

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "Кумчо Вълчо":

    Разбира се, че имаше дузпа! Но не беше блъскане отзад, а по-скоро ритник отпред. В опита си да изчисти топката, Бенатия, влизайки отзад, изрита Васкес в гърдите и така спря движението му към топката, с което спря и почти сигурен гол. Ако съдията не беше изгонил Буфон, съм сигурен, че щеше да покаже втори жълт картон на Бенатия, но два червени картона вече щеше да е прекалено. Единственото дискусионно за страничния наблюдател е червеният картон на Буфон, но съдията най-добре си знае какво го е предизвикало - Буфон вероятно го е залял със солидна доза псувни, обиди и заплахи и, ако това е така, съдията е напълно в правото си.
  • 8 Бофон

    6 3 Отговор
    Който не е гледал мача, нека си държи мнението за себе си! В последните 15 минути Реал натиснаха упорито Юве, а играчите на Юве демонстрираха умора и уплаха от натиска. Гол се очакваше да влезе, и в 93 та минута когато Васкес бе на метър от вратата а топката летеше към него, Бенатия в отчаяния си опит да попречи на удара леко побутна Васкес отзад и го изрита във гърдите при което нямаше контакт с топката, а Васкес не успя да отправи удар и падна на земята. Правилно решение от страна на съдията да отсъди дуспа. Бенатия трябваше да бъде закичен с още един жълт картон заради нарушението в наказателното поле, но поради пламналите емоции на целия отбор, физическите и словесните атаки срещу съдията и необмислена реакция на Буфон, който зрабчи съдията в гръб и крещеше в лицето му, кой знае какви неща. Съдията реши да маркира Буфон. Може би червен картон бе малко пресилено, но все пак Бенатия не последва с картон.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ДДР

    5 3 Отговор
    Има вече много клипове със ситуацията!
    Чиста ДУЗПА!!!
    Ювентус да се сърдят на бенатия, голяма глупост направи и опорочи мача!!!
    Иначе Браво на Ювентус и поздравления на Реал !!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.