22 Юни, 2018 01:00 1 489 0

Пике влезе в клуб 100 на Испания

  • пике-
  • испания-
  • мач-
  • иран-
  • световно първенство

Защитникът изигра стотния си двубой с фланелката на страната си

Пике влезе в клуб 100 на Испания - 1
Снимка: БТА/АР

Защитникът на Барселона Жерар Пике изигра мач №100 с националната фланелка на Испания при победата над Иран с 1:0 в Казан. Футболистът дебютира за Испания през февруари 2009 година, като за тези 100 мача има отбелязани и пет гола.

С екипа на “Ла фурия” Пике става световен (2010г.) и европейски (2012г.) шампион. Очакванията са след Мондиал 2018 31-годишният Пике да обяви края на кариерата си за националния отбор и да се фокусира върху клуба.

Той определено не е най-големият любимец на испанските фенове заради политическите си убеждения и подкрепата за независима Каталуния.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА