Last news in Fakti

4 Юли, 2018 10:00 5 738 3

„Адидас“ стои зад трансфера на Роналдо в Юве

  • реал мадрид-
  • ювентус-
  • трансфер-
  • кристиано роналдо-
  • адидас-
  • италия

Португалецът иска в Ювентус

„Адидас“ стои зад трансфера на Роналдо в Юве - 1
Снимка: БТА/ AP

Медиите в Италия и Испания гръмнаха, че Кристиано Роналдо може да премине от Реал (Мадрид) в Ювентус. Още след финала в Шампионската лига се заговори, че 33-годишният португалец иска изходящ трансфер.

Според „Калчо меркато“ в основата на евентуален трансфер в посока Торино може да стои гигантът в производството на спортни стоки „Адидас“. Наскоро германската компания стана основен спонсор на Ювентус, след като дълги години италианците бяха обличани от американската компания „Найк“.

„Адидас“ иска да привлече Кристиано Роналдо на своя страна, а трансфер в Ювентус може да се окаже последното парче в пъзела. Заплатата на Роналдо ще е близо €30 милиона на година, а спонсорите на Юве вече изразиха готовност да я покрият.

Според трансферния гуру Джанлука Ди Марцио агентът на португалската звезда е призовал Ювентус да направи оферта към Реал. В момента „Старата госпожа“ обмисля как да изравни приходи и разходи при евентуален трансфер, за да може трансферът да бъде редовен и да не доведе до санкции от УЕФА заради Финансовия феърплей.

Данъците в Италия са много по-високи от тези в Испания. Заплатата на Роналдо ще излезе близо €60 милиона на година на торинския колос. Самата трансферна сума няма да се окаже проблем за Юве, като се очаква тя да бъде в размер на €120 милиона. Преди две години Юве плати €90 милиона на Наполи за Гонсало Игуаин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Viki

    4 2 Отговор
    Основен спонсор на Ювентус е JeeP!!! Ювентус са с Адидас от над 5 години!

    Коментиран от #3

  • 2 Вонави

    1 0 Отговор
    От 2015 Ювентус е с Адидас.Преди това - 12 год. бяха Найк.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.