Last news in Fakti

12 Март, 2012 18:15 699 0

Левски бойкотира волейболното дерби с ЦСКА

  • левски-
  • цска-
  • волейболното дерби-
  • филипов-
  • националната волейболна лига-
  • "сиконко"-
  • скандал-
  • волейбол
Левски бойкотира волейболното дерби с ЦСКА - 1
Снимка: БГНЕС

Отказът на полуфиналистът за Купата на България Левски Волей да излезе в третия решителен мач срещу ЦСКА е на път да предизвика голям скандал в женския волейбол.

Причина за крайното решение, което бе оповестено с декларация на шефа на Левски Валентин Филипов, е атаката от ЦСКА срещу федерацията заради отлагането на въпросния трети двубой.

"Съжаляваме изключително за създалата се атмосфера около този мач, включително и от позицията и действията на ВК ЦСКА. Опорочава се и се обезсмисля трудът, усилията и надеждите на отбори, треньори, клубове и приятели на волейбола. Дори и евентуална победа на ВК Левски Волей вече е опорочена и обезсмислена", пише Филипов в своята декларация и допълва, че мач на 13 март в зала "Сиконко" няма да има.

По-рано днес от Националната волейболна лига също разпространиха декларация по случая под формата на отвотрено писмо. В него ръководството на НВЛ подчертава, че никога не е обслужвало клубни интереси и че винаги е удовлетворявало разумните желания на всички.

Преди днешната поредица от декларации заплаха да не играят в третия полуфинален мач отправиха и от ВК ЦСКА. "Червените" бяха недоволни от промяната на датата на мача - от 11-и на 13-и март.

Вчера, когато по предварителна програма трябваше да се играе решителната битка, зала "Сиконко" беше празна. Малко преди това обаче имаше събрание на "Свитедетелите на Йехова", което приключи в 17:15.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА