22 Март, 2012 09:20 1 167 0

Красимир Балъков поема „Кайзерслаутерн“

  • кайзерслаутерн-
  • красимир балъков
Красимир Балъков поема „Кайзерслаутерн“ - 1
Снимка: БГНЕС

Красимир Балъков е новият наставник на последния в Германия „Кайзерслаутерн“, призна самият той на последната си пресконференция като треньор на „Хайдук“ Сплит, предаде БГНЕС.

Тя беше след мача между „Хайдук“ и „Риека“, завършил 3:0 за тима от Сплит.

"След няколко часа треньорът Балъков ще е в друга държава", сподели пресаташето на „Хайдук“, след което даде думата на самия спец. "Често сме чували, че този град е луд, колко много журналисти в този късен час... но това е хубав, емоционален град, близък до сърцето ми. За мен бе чест да бъда треньор на „Хайдук“, работих с голямо удоволствие тук, всеки от тима ще остане дълбоко в сърцето ми. Пожелавам ви здраве и успех.

Съжалявам и е малко трудно, че оставям "момчетата ми" в този момент, но това е животът, животът във футбола. Благодаря ви за коректността, работихме конструктивно, критиките са хубаво и позитивно нещо", сподели Балъков на прощаване с хърватския тим.

„Кайзерслаутерн“ са последни в класирането на Бундеслигата, Бала обаче е оптимист за оцеляването на тима в немския елит.

"Във футбола няма гаранции за нищо, само трябва да играеш добре и да имаш вяра в успеха. Мисля, че нещата могат да протекат добре. Ситуацията не е лесна", продължи Балъков, който часове по-късно ще трябва да даде нова пресконференция, вече като наставник на "лаутерите".

Българинът каза преди 48 часа, че иска да остане в „Хайдук“ и ще донесе титлата с тези играчи, но сега напуска. "Вярно е, няма лъжа, казах го. Но после дойде офертата на Кайзерслаутерн. Всичко се случи през последната нощ.

Футболът е временно нещо, има внезапни обрати. Но аз се запазих спокоен за мача с Риека и това бе много важно", каза още бившият наставник на „Черноморец“. В „Кайзерслаутерн“ той отива с помощниците си Илия Груев и Йончо Арсов, но призна, че един ден може да се върне в „Хайдук“.

"Може да се върна като треньор на клуба един ден. Ще бъде приятно. Никога не можеш да знаеш", каза още Бала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА