3 Май, 2012 08:30 1 322 0

Меси счупи рекорд на Мюлер

  • лионел меси-
  • барселона-
  • реал мадрид
Меси счупи рекорд на Мюлер - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

Лионел Меси счупи рекорда на Герд Мюлер за най-много голове в рамките на един футболен сезон в Европа.

Бълхата стори това по време на отложения мач от 20-и кръг на Примера дивизион Барселона - Малага, спечелен от каталунците с 4-1. Барса поведе в 13-та минута чрез Пуйол при асистенция на Иниеста. В 26-ата минута Рондон изравни, засичайки с глава топката, центрирана от Гомес. В 34-та минута Барселона получи право на дузпа за нарушение срещу Иниеста. Тя бе изпълнена от Меси, който - за разлика от полуфиналния мач-реванш за Шампионската лига срещу Челси - не сгреши: 2-1 за Барса. В 58-ата минута аржентинецът реализира и втора дузпа, този път за фаул срещу самия него: 3-1. В 65-ата минута Бълхата оформи своя хеттрик след пас на Иниеста, а заедно с това и крайното 4-1.

Победата на каталунците обаче бе "пирова", тъй като в същото време Реал Мадрид разгроми като гост Атлетик Билбао с 3-0 и спечели предсрочно титлата в Примера дивизион, отбелязва БГНЕС.

Два кръга преди края Белият балет е недостижим на върха с 94 т., докато Барселона има 87 т. Участие в следващото издание на Шампионската титла на практика си осигури и отборът на Валенсия, разбил Осасуна с 4-0. За четвъртото място, даващо право на квалификации за ШЛ ще се борят Малага и Леванте (загубил снощи като гост на Сарагоса с 0-1), съответно с 55 т. и 52 т. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА