19 Май, 2019 15:31 2 111 0

Капитанът на Манчестър Сити напусна след победата на отбора

  • манчестър сити-
  • капитан-
  • венсан компани-
  • напуска-
  • футболист-
  • футболен отбор-
  • футболната асоциация на англия

Венсан Компани бе част от отбора в продължение на 11 години

Капитанът на Манчестър Сити напусна след победата на отбора - 1
Снимки: EPA/БГНЕС

Манчестър Сити обяви, че се разделя с дългогодишния си капитан Венсан Компани. Белгийската легенда се разделя с оотбора на “гражданите” след 11 години. Решението да напусне "Етихад" е на самия играч. Това стана ясно от съобщението на "гражданите", публикувано на техния сайт.

За времето в Сити, белгиецът изигра 360 мача, в които отбеляза 20 гола, успя да спечели четири титли, две ФА Къп, четири Купи на Лигата и две Къмюнити шийлд.

Той бе част от изключително успешните последни години на Сити, в които клуба се превърна в един от колосите на английския футбол и спечели четири титли, две купи на Англия и четири купи на Лигата. Вчера Компани бе част от тима на Джосеп Гуардиола, който успя да завоюва и безпрецедентен требъл на домашната сцена, след като спечели титла, купа и Купа на Лигата.

“Колкото и да е трудно, дойде времето да си тръгна. И след какъв сезон мога да го направя! Не чувствам нищо друго освен благодарност. Благодарен съм на всички, коиото ме подкрепиха, в това специално пътуване в един специален клуб. Спомням си първия ден толкова ясно, колкото помня и последния. Спомням си безграничната доброта, която получих от хората в Манчестър. Никога няма да забравя всички фенове на Манчестър Сити, които ме подкрепяха и в добри, и в лоши моменти. Винаги ме вдъхновяваха, за да не се отказвам.

Капитанът на Манчестър Сити напусна след победата на отбора

Шейх Мансур промени живота ми, живота на всички фенове в града и по света, за което ще съм му вечно благодарен. Създаде се една “синя” нация, която оспори установения ред на нещата”, заяви превърналият се в легенда Венсан Компани на раздялата с Манчестър Сити.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА