Last news in Fakti

12 Юли, 2019 16:56 5 198 11

Жан Тод: Шумахер никога няма да е същият

  • тод-
  • шумахер-
  • състояние-
  • новини-
  • формула 1-
  • инцидент

"Вече я няма същата комуникация като преди", призна президентът на FIA

Жан Тод: Шумахер никога няма да е същият - 1
Снимка: БГНЕС

Лоши новини за легендарния пилот от Формула 1 Михаел Шумахер. Президентът на Международната федерация по автомобилизъм (FIA) - Жан Тод, който е много добър приятел на Шумахер, направи много тъжни разкрития.

Според французина, бившият състезател никога няма да се възстанови от инцидента, който претърпя в Алпите. Припомняме, че 7-кратният световен шампион претърпя жестоко падане върху скрит под снега камък и това доведе до сериозни черепно-мозъчни травми. Той беше спешно опериран в местна болница.

От известно време Шумахер се възстановява в своя дом край Женевското езеро, където много малко хора като Тод получават възможност лично да се виждат с 50-годишния бивш пилот.

Французинът продължава да посещава Шуми при всяка удобна възможност.

„Неговото семейство се бори също толкова, колкото и той, но нашето приятелство никога не може да бъде същото, каквото беше преди”, заяви Тод. „Просто защото вече я няма същата комуникация като преди.”

„Мога единствено да споделя, че семейството на Шумахер полага добри грижи за него и той продължава с битката”, добави французинът.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лошия

    41 0 Отговор
    Беше велик.
  • 2 Фен на Ф1

    16 7 Отговор
    В началото на 90-те когато изгря звездата му, беше унккален млад талант, денонощно следях цялата формула по всички канали, ходих да го гледам Унгария, тъкмо когато го взеха от Ферари, после стана хулиган на пистата и почна да ги блъска което не му правеше чест, а мисля че имаше и някаква вина за смъртта на младия австрийски пилот Райцигер в края на 90-те.

    Коментиран от #3

  • 3 Бачо Киро

    22 1 Отговор

    До коментар #2 от "Фен на Ф1":

    Като гледам какво си писал, голям фен си, направо... Пилотът е Роланд Ратценбергер и загина в съботата на квалификациите, преди най-черната неделя в която загина най-великият - Сена. Ратценбергер беше счупил преден спойлер при излизане от пистата и не влезе в бокса, а продължи да гони и катастрофира фатално на завоя Жил Вилньов с 315кмч. Заради него на1.5.1994, следващият ден демек, преди състезанието в което загина Сена, пилотите учредиха Асоциацията на Гранд При Пилотите, с първи директори Сена, Бергер и Шумахер. След смъртта на Сена технически я правят наново от 13.5. Няма участие на Шумахер в катастрофата на Ратценбергер, но съм съгласен за периода му на гадории, като ударите в Деймън Хил и Жак Вилньов, при Хил се получи, при Вилньов обаче тц. Шумахер си беше много добър, голям тактик и често печелеше с тактика, но имаше ролята и фактът, че след 1994 нямаше реално пилоти на неговото ниво.

    Коментиран от #9

  • 4 в кокпита

    14 3 Отговор
    Не бях фен на Пилето но искренно му желая ако има възможност до се оправи.Бях фен на легендарния Сена.И точно в деня в който Сена умря водеха битката на пистата с Пелето.Имаше жълт флаг, излезе кола за сигурност, дадоха летящ старт Сена бе първи и после се удари.Шуми тъкмо започваше своята кариера и наистина бе добър беше новоизгряваща звезда.Но наистина си беше хулиган на пистата не бе коректен така е.
  • 5 Каракуд

    17 0 Отговор
    Не му бях фен, но наистина съжалявам че такъв велик шампион завърши така трагично и глупаво. От сърце му пожелавам да се оправи!
  • 6 0000

    3 6 Отговор
    Не мислите ли, че има умисъл в смъртта на легендарния Сена, както и с инцидента с Шумахер. Има и други интереси не е само надпревара, както и в другите спортове има договорки и нагласяване на резултата.който е тренирал някъкъв спорт се досеща закакво става въпрос. Формулата не е вече каквато беше до края на 90г.
  • 7 Стоян

    3 0 Отговор
    Добро утро
  • 8 Тоя пък тъпанар!

    5 1 Отговор
    Какво иска, големият му проблем бил,че нямало да общуват както преди и приятелството нямало да е същото. Вместо да се радва ,че човекът оживя и все пак е сред нас!!! Я да му се случи на него да видим той колко ще е адекватен за общуване след подобен инцидент! Дръж се,Шуми, феновете са с теб!!!
  • 9 369

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "Бачо Киро":

    Браво за коментара ти, така хубаво и подробно си го написал все едно е било миналата сед. (добре копирано от статия) ;)
  • 10 незнайко

    3 0 Отговор
    Това не е битка а агония, която никога няма да свърши. Само семейството му знае какво им е да го гледат в това състояние !!!
  • 11 В десятката Бачо Киро

    2 0 Отговор
    Право в десятката Бачо Киро ,след смъртта на СЕНА - най великия заедно с Деймън и Жак правеха страхотно шоу. След смъртта на Роналд Ратценбергер и Сена на другия ден ,когато Шумахер спечели и се кефеше мазно мазно спрях да гледам формула -1.