Last news in Fakti

3 Юни, 2012 17:17 1 572 0

Бербатов награди лично ученици - победители в турнир

  • спорт-
  • бербатов-
  • турнир-
  • футбол-
  • ученици
Бербатов награди лично ученици - победители в турнир - 1
Снимки: Фондация "Бербатов"

„Радвам се, че днес тук има толкова много деца. Важно е да се спортува, независимо какъв спорт. На мен спортът ми се отплати, пожелавам и на вас да се отплати също!”

Това заяви Димитър Бербатов, който заедно със спортния министър Свилен Нейков откри финала на футболния турнир „Купата на Coca-Cola: Играй с нас”.

„Много се радвам, че съм тук на финала на първото издание на турнира. Вярвам, че тази прекрасна инициатива ще стане традиционна и ще се разрасне в цялата страна” сподели министър Нейков по време на откриването.

След оспорвана надпревара между четирите най-добри училищни футболни отбора победител в първото издание на турнира „Купата на Coca-Cola” стана тимът на 78 СОУ, район Банкя.

Играчите и техният треньор спечелиха 5-дневно посещение на гр. Манчестър (Англия) с включена обиколка на легендарния стадион „Олд трафорд”.

С купи, медали и много предметни подаръци, връчени лично от Димитър Бербатов, си тръгнаха всичките отботи, достигнали до финала. Второто място в турнира зае тимът на 75 ОУ, район Красна поляна. Трети останаха учениците от 120 СОУ, район Лозенец, а на четвърто място се класира отборът на 79 СОУ, район Люлин.

Повече от месец и половина хиляди младежи спортуваха активно и се забавляваха с „Купата на Coca-Cola”. На големия финал в НСА се стекоха деца от фондация „Димитър Бербатов” от цяла България. За своите усилия те получиха много подаръци и приятни изненади. Специално за да зарадват младите футболни таланти и феновете на спорта, на финала пяха Криско, Александра, Богомил, Ангел и Моисей, световният бийтбокс шампион – Скилър и рок идолът Тома. С техните музикални изпълнения завърши първото за България издание на футболната надпревара „Купата на Coca-Cola: Играй с нас!“.

Благодарение на ентусиазма на публиката и неизчерпаемата енергия на играчите в турнира, една спортна площадка в София ще бъде реновирана.  Това ще се случи чрез Фонда за енергията на феновете, който ще бъде трансформиран от организаторите на проекта във финансова инвестиция в полза на обществото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА