Last news in Fakti

14 Юни, 2012 12:54 2 027 0

Мартин Стоев поема волейболистите, но не съвсем (обновена)

  • мартин стоев-
  • радостин стойчев-
  • волейбол-
  • федерация-
  • матей казийски
Мартин Стоев поема волейболистите, но не съвсем (обновена) - 1
Снимка: personi.bg

Волейболната федерация избра Мартин Стоев за нов треньор на мъжкия ни тим, но по-късно даде заден ход и обяви, че ще мисли до понеделник. За избора на Стоев съобщи бившият червен депутат Петър Кънев, който е член на Управителния съвет на федерацията. Името на Стоев бе съобщено преди днешното горещо заседание на Общото събрание на федерацията в Правец, където ще бъдат изслушани подалият оставка Радостин Стойчев и отказалият се Матей Казийски.

Звездата на тима ни обяви на влизане, че не желае да работи със Стоев и определи избирането му като смешно. Треньорът води тима ни на предишната Олимпиада в Пекин, когато гръмна допинг скандалът с граничните стойности на тогавашния капитан Пламен Костантинов. В крайна сметка отборът се класира на пето място.

Спорен Кънев завръщането на Мартин Стоев е съгласувано с играчи на представителния ни тим, включително и с капитана Владо Николов, който бе в конфликт с треньора. " Камило Плачи ще остане в щаба му, след като бе част от тима и при Пранди, и при Стойчев. Говорено е и с капитана Владимир Николов, който ще загърби личната си вражда със Стоев в името на Олимпиадата", обяви Кънев.

Друг от вицепрезидентите Иван Тодоров поясни специално за Гонг, че договорът на новия треньор включва Световната лига и Летните Олимпийски игри в Лондон, а след това ще бъде говорено за евентуално удължаване на контракта. Финансови параметри не се уточняват.

Мартин Стоев има още бронзови медали от световното първенство и Световната купа с волейболните ни национали.

Решението за Стоев обаче се отказа предпоследно, тъй като шефът на федерацията Данчо Лазаров обяви по-късно, че ще се мисли върху три имена и новият треньор ще стане ясен в понеделник. Другите двама са Пламен Константинов и Камило Плачи, досегашен заместник на Радостин Стойчев. И с тримата е разговаряно, увери Лазаров.

При първата оставка на Радостин Стойчев след загубата от Германия в първия квалификационен олимпийски турнир федерацията съобщи, че назначава Силвано Пранди, който се отказа моментално от офертата.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА