Last news in Fakti

11 Юни, 2012 18:01 3 077 3

Стойчев и Казийски напуснаха БГ отбора

  • стойчев-
  • лондон-
  • олимпиада-
  • оставка-
  • казийски-
  • лазаров-
  • решение-
  • управителен съвет-
  • федерация-
  • волейбол-
  • аржентина
Стойчев и Казийски напуснаха БГ отбора - 1
Снимка: БГНЕС

Треньорът на националния отбор по волейбол Радостин Стойчев удържа на думата си и заяви, че няма да води трикольорите на Олимпиадата в Лондон. Това обяви самият той на дадена от него извънредна пресконференция. Ето какво каза Радо Стойчев:

"Ще предприема действия за прекратяването на договора си с националния отбор и потвърждавам решението си. Считам, че има достатъчно основания за оставки не само на Данчо Лазаров, а и на всички членове на Управителния съвът и избирането на нов такъв. При това ръководство няма да се върна. Оставката на Данчо Лазаров не трябва да е фиктивна. Не бих искал след мен да бъде потоп. Аз няма да продължа да водя отбора и няма да пътувам за Аржентина.

Стойчев заяви още: "Отборът е подготвен за Аржентина. Щабът ми е готов да продължи да изпълнява задълженията си. Нека федерацията реши кои състезатели ще заминат и кой ще бъде треньор. Причините да поискам оставката на Данчо Лазаров са три. Причините нито са битови, нито междуличностни. Моето уволняване от федерацията бе само мотивът, а не причината. Ето и причините:

Първата е управлението на федерацията, което е неефективно. Скандали във всички волейболни първенства - визирам служебната победа на финала в мъжкото първенство, несъстоялият се плейоф при жените. Управителен съвет се състои от над 20 члена на федерацията. Това е нереално и неефективно. Съмнения за фиктивни клубове, с които Данчо Лазаров да бетонира управлението си.

Втората причина е неясното разпределение на приходите от реклами и телевизионни права. Трябва да бъдат проследени всички отчети на федерацията.

Третата причина е конкретна точка, вписана в моя договор, която не бе изпълнена. Тя гласи, че Българска федерация волейбол ще доразработи до края на 2011 година програма за стратегическо развитие на волейбола за следващите 5 години. Нещо, което не се случи.

Най-добрият играч на България по волейбол - Матей Казийски също заяви, че напуска тима.

"Разочарован съм от федерацията. Техните решения за в ощърб за българския волейбол. С тези хора българския национален отбор няма бъдеще. Аз не мога да искам оставки и не ми остави нищо друго освен да се откажа от националния отбор. Мога да се върна само ако нещата се променят.  Тези хора не могат да бъдат полезни", заяви Казийски.

"Може би щях да напусна дори и Радостин Стойчев да бе останал. Нямам проблем с треньора, а със управниците от волейболната федерация", заяви волейболистът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Томов

    1 0 Отговор
    Във власта няма партии.Всички са обединени в алчност за власт, блага, разкош.Партиите са най голямата измама на народа.Ако повалиш Данчо Лазаров, като домино ще изпадат всичките от парламента до правителството.Системата е за смяна, не Данчо.Кучета си лаят, кервана си върви /към швейцарските банки/.
  • 2 КРАЛИ МАРКО1

    0 0 Отговор
    МНОГО ВАЖНО НЯМА НЕЗАМЕНИМИ ХОРА ,САМО БОЙКО Е НЕЗАМЕНИМ!~!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 3 Ники

    0 0 Отговор
    Браво на Радостин Стойчев за всичко, което е направил за българския волейбол и за италианския!!! Подкрепям го и само това е пътя за да се променят нещата към по-добро. Радо е добре дошъл навсякъде по света със своите качества. Ако нещата в българския волейбол не се променят, както той иска, то ще загуби само родния волейбол. Желая на Радо и Матей здраве и щастие, те са ВЕЛИКИ! Съжалявам, че заради лакомията на шепа управници ще си заминат най-свестните и качествени българи. Въпреки че премиера ни Бойко Борисов си има много държавни задължения май той е единствения човек който може да се справи със тази ситуация.