2 Април, 2020 17:37 1 339 1

По пет смени и спиране на ВАР искат до края на сезона в Англия

  • вар-
  • var-
  • футбол-
  • премиър лийг-
  • чемпиъншип

Утре 20-клуба от Премиър лийг имат насрочена нова видеоконференция, на която трябва да обсъдят вариантите за доиграването на сезона

По пет смени и спиране на ВАР искат до края на сезона в Англия - 1
Снимка: БГНЕС

Голям брой мениджъри в Премиър лийг, Чемпиъншип и следващите две нива на английския футбол са поискали промяна на правилата по отношение на смените, когато сезонът бъде подновен, съобщава sportal.. Според "Сън" желанието на треньорите е да им бъде позволено да правят по пет смени в мачовете до края на кампанията.

Причината за това е, че в кратки срокове - за около шест седмици трябва да се изиграят всички оставащи двубои, а играчите и без това няма да са в оптимално физическо състояние заради прекъсването в тренировъчния процес. Това пък е предпоставка за много контузии за кратко време. Мениджърите се страхуват, че повечето смени ще бъдат принудителни и няма да имат никакъв шанс да променят играта и тактическите си схеми с включването на играчи от скамейката.

Според "Мирър" е възможно и технологията ВАР да бъде замразена до края на сезона от съображения за сигурност. Причината за това е, че в момента екипът, който отговаря за системата, се състои от поне три члена, включително един рефер, които трябва да работят в една сравнително малка стая. Така обаче не може да бъде спазена нужната дистанция, която се препоръчва да бъде поддържана като част от мерките срещу разпространението нa COVID-19.

Утре 20-клуба от Премиър лийг имат насрочена нова видеоконференция, на която трябва да обсъдят вариантите за доиграването на сезона.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кой68

    0 0 Отговор
    Забравиха и по един психолог за всеки отбор.В съблекалнята на полувремето да има алкохол и момичета за разпускане?Това вече не е футбол,а хокей.......