22 Август, 2020 16:20 7 176 9

Фьодор Емеляненко постави под съмнение величието на Миочич

  • фьодор емилианенко-
  • стипе миочич-
  • дейна уат

Руснакът направи любопитно сравнение

Фьодор Емеляненко постави под съмнение величието на Миочич - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Величието в ММА - Фьодор Емеляненко, реши да коментира Стипе Миочич, който миналият уикенд защити титлата си в тежка категория на UFC. Миочич взе третата битка с Даниел Кормие и Дейна Уайт побърза да го обяви за най-велик в историята на тежка категория, пише mma.bg. Емеляненко не е съгласен с това твърдение на Дейна Уайт, който не е голям фен на Фьодор, защото така и не успя да го привлече в най-голямата ММА организация.

Уайт сподели, че твърденията за величието на Фьодор са пълни глупости. И докато доста от феновете са раздвоени между Стипе Миочич и Фьодор Емеляненко, то голямата легенда от Русия коментира темата по следния начин:

''Стипе Миочич е добър и интересен боец и заради това не искам да водя тези разговори. Трябва обаче да се погледне по колко битки на година прави и колко защити на титлата има. Трябва да се видят и имената на неговите съперници. Например по мое време аз, Ногейра и Филипович правехме по 4-5 боя на година. 

Аз направих 3 битки в една година, дори когато имах проблеми с пръста. Е, сега бойците, особено шампионите, имат много по-малко двубои. Един, максимум два двубоя годишно. Кормие е силен боец и един от най-добрите. Много ми хареса Кормие. Но така се случва, че винаги има един победител. Миочич и Кормие са двама от най-добрите бойци'', заяви Фьодор

Миочич е със статистика 20-3 в ММА и приключва 15 от своите битки с нокаут. Емеляненко от своя страна е с рекорд 39-6-1 в ММА и има 15 победи с нокаут и 15 със събмишън. Между 2000 и 2010 година Емеляненко беше непобеден със серия от 27 поредни победи. Кой е най-велик при тежките?


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Mirko

    60 3 Отговор
    По думите на повечето от ММА легендите: Емилияненко е най добрият. В този спорт 10 години (!) без загуба....... А когато мутанта Силва го би застана на колене пред него и му се поклони. Емилияненко е не по малко вдъхновяващ и извън ринга: пример за истински смирен, дълбоко вярващ човек (гледайте му интервютата, аз такова нещо не съм виждам, само в приказките за богатирите)
  • 2 Еднозначно

    46 4 Отговор
    Еднозначно и безсъмнено Фьодор.
  • 3 Бамбино

    13 3 Отговор
    Тук вече говорим за легендата в ММА спорта Фьодор Емилианенко.Ако Миочич продължи с победите ,веднъж победи Нгану ,но този е звяр.Следващята му битка е пак с него.Бие Нгано, Джоунс ,Блейдс тогава и той може да влезе сред легендите.
  • 4 Хьодор и брат му Хулиган

    4 4 Отговор
    Забравя те че Българин е 5 кратен шампион
  • 5 Фен

    39 2 Отговор
    10 години без загуба... Коментарите са излишни сравненията смешни.. ПОСЛЕДНИЯ ИМПЕРАТОР е един Фьодор Емилияненко
  • 6 Марто

    23 1 Отговор
    Последният император е само един и той е най-великият !
  • 7 Емеляненко

    5 13 Отговор
    Емеляненко приключи на практика славната си кариерата едва на 31 г през 2007г , когато отказа да се състезава в UFC , където са най-силните бойци. Оттогавясе състезава във вторестепенни федерации, където най-силните бойци отсъстват, сам се обрече да е Б група , беше мъжко да се бие с най-силните , не да разчита на стара слава. Само след три години извън най-силната федерация се видя , че това е голяма грешка и изоставане и три пъти поред го пребиха безапелационно бойци от UFC , с което митът приключи. Той се самодетронира на 31г , поради мания за величие , че е повече от самия спорт и да не се съобразява с реалностите в него. Виж, Миочич е друго нещо , защитава титли и се бори с най-силните дори на 37г и заслужава повече респект, за мен е по-корав, последователен и мъжкар.

    Коментиран от #8

  • 8 Велин

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "Емеляненко":

    А кой е Императора!? На днешните само Мирко Кро Коп им стига!!!
  • 9 Много Знаещ.

    11 0 Отговор
    Феодор е страхотен пример за младите спортисти,той е много повече от Боец..не виждам 2-ри..може би Кормие или Велазкес..