Last news in Fakti

13 Октомври, 2020 19:30 1 802 11

Дерменджиев: Настроението в отбора не е добро

  • дерменджиев-
  • национален отбор-
  • настроение-
  • психология-
  • унгария-
  • уелс-
  • лига на нациите-
  • състав

"Няма как да реагирам на спекулации", заяви националният селекционер

Дерменджиев: Настроението в отбора не е добро - 1
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на България Георги Дерменджиев обяви очакванията си за утрешния мач от Лигата на Нациите срещу Уелс. Той коментира ситуацията в отбора на брифинг.

"В този сгъстен цикъл, играчите трудно могат да изкарат 3 мача поред. Ще има промени. Страхил Попов има контузия в адуктора. Няма да вземе участие. Всички други момчета се възстановяват. Утре ще видите състава", заяви Дерменджиев.

"Най-вероятно Галин няма да играе. Георги Костадинов също. Ники Михайлов е добре вече", заяви още той. "Всеки мач е от значение. Всеки мач излизаме, за да бием. Какъв ще е резултата, след мача се вижда. Настроението не е добре, заради мача с Унгария. Очакванията бяха много големи. Разочаровани сме. Но играчите са професионалисти. Правим всичко възможно да превъзмогнем този психологически стрес и да излезем и да изиграем един нормален мач", добави селекционерът.

"Принципно, за 2 или 3 дни едно концепция трудно се прехвърля, но щом звездите на Уелс няма да дойдат, значи за нас е добре. Но и останалите са класни играчи. Очаквам един мач, който ние ще го изиграем на едно добро ниво", обяви Дерменджиев.

"Целта е да може отборът и играчите, които викаме да се утвърдят, да печелим точки за самочувствието на тима", каза още треньорът.

"Никъде не сте чели мои думи, нали така? Няма как да реагирам на спекулациите. Това е съблекалня. В нея никой не знае кой как се чувства. Аз мога да задам такъв въпрос! Има треньори като Матеус, Стоичков, Любо Пенев, Балъков, Хубчев, Петев. Това са имена. През този период тези треньори са работили с националния отбор. Отговор не искам", добави той. "Само казвам кои са били тук като имена", добави Дерменджиев.

"В България няма цикъл сряда-събота, освен евроучастниците. Малко е трудно да се постигнат върхови моменти в поредица от три или четири мача, които да са играни на третия ден. Аз съм доволен от играчите. Те влагат много от себе си. Искат победата. По една или друга причина, тези грешки се отразяват. Ако са три мача, през три дни, е трудно да се изиграят. И то с пътувания, и то срещу такива силни отбори. Срещу такива тимове, отборът израства", добави той.

"Единственото, което може да ни притесни е психологическия момент. Доста разговаряхме с играчите. Те ще излязат от този момент. И трите отбори са силни. Футболистите показаха, че са равностоен противник", добави той.

"Една схема на игра се прави от хората, с които се разполага. Това, което им носи удоволствие и това, което е добре за отбора. Аз мисля, че играчите се чувстват добре. В крайна сметка и другият отбор играе. И той има схема. Много е важно да няма големи въртележки, за да може играчите да се напаснат", добави Дерменджиев.

"Много ги анализираме тези грешки в защита с отбора. Играчите виждат кой как и къде е сбъркал и кой не е бил на мястото си. Те вече го разбраха това нещо и ще се стараят повече", заяви той.

"Винаги гледам позитивното. Искам играчите да се стараят. Искам да направим така, че грешките, които има да са по-малко", добави селекционерът.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бачково

    2 0 Отговор
    Бачково
  • 2 Лост

    6 0 Отговор
    То само с говорене не става. Иска и игра.
  • 3 Уелс ще бият чалгарите

    10 0 Отговор
    като маче у дирек 😂
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пламен

    7 0 Отговор
    Слабаци
  • 7 Шопага

    8 1 Отговор
    Дедо Гоше, земи се мани от националнио отбор. Много смотан треньор си. Земи се мани, нищо не става от тебе. Мани се , оти, че ни бие секи, кой ни докачи. Мани се, дедо Гоше.

    Коментиран от #10

  • 8 Дълбоко невиждащ

    3 1 Отговор
    Българиииии Слабацииии
  • 9 бравос

    0 0 Отговор
    слагай те всичко на УЕЛС...2 КУРС Е....да изкараме некой лев...:))
  • 10 не съм разбирач

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Шопага":

    ама и най добрия майстор със калпав материал нищо не може да направи,дали ще е мазилка или футбол все тая! Пенев да не би да беше голем треньор?
  • 11 мечо

    0 0 Отговор
    Колку са бългърите в тоя отбор