17 Октомври, 2020 14:25 1 469 6

Емил Костадинов: Тежка десетдневка за нас и за българския футбол

  • емил костадинов-
  • футбол-
  • бфс

В последните години винаги съдията е виновен

Емил Костадинов: Тежка десетдневка за нас и за българския футбол - 1
Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов коментира предстоящото въвеждане на ВАР системата в efbet Лига. Обучението на съдиите ще стартира на 20 октомври. Той коментира и състоянието на националния отбор и какво трябва да се промени, за да стане българският футбол отново фактор в Европа.

"Това, което бяхме обещали върви по план, искам с тази система да спре оправданията със съдийството ако може. В последните години винаги съдията е виновен, пожелавам ви успешна работа, защото няма да е леко. Това, което зависи от нас като ръководство, ще бъде направено", коментира Костадинов.

"Аз не съм твърд привърженик на това, защото човешкият фактор е най-важен, но ситуацията в Европа и у нас я налага, дано това успокои и футболните хора в България, че всички отсъждания са правилни", добави той.

"Тежка десетдневка за нас и за българския футбол, тежко е. Просто трябва да направим така, всички хора да гледат в една посока и да се работи правилно, в последните години само си ги говорим тези неща. Едни се оправдават с футболния съюз, други се оправдават с клубовете, в крайна сметка футболистите се раждат в клубовете, изграждат се там, това е съвкупност от грешки на всички нас, трябва да се работи в една посока, за да може българският футбол да бъде фактор в Европа", коментира още той.

"Всеки може да си говори каквото иска, Конгресът си е конгрес, всеки има идеи. Системата ВАР ще успокои футболните хора. Националният тим има още два мача, след това ще извикаме треньора да каже своята оценка за работата, и ще решим. Някои от футболистите идват в националния отбор само когато имат нужда, когато трябва да бъдат трансферирани, да бъдат продадени. Това ми прави впечатление, защото доста години съм около националния отбор. Има грешки, които трябва да се оправят".

"Мисля, че е дошло времето, младежкият тим доказа, че има качества, играли са на Европейско първенство до 19 години, били са най-големите отбори в Европа, ако играят редовно в клубовете си ще вдигнат нивото", коментира още Костадинов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    8 0 Отговор
    И за изпълкома ква тежка десетдневка имаше?Десет дена сте яли пили и сте се веселили ли..как да го разбирам?Щот вий срама нямате и оставки не подавате..предполагам,че причината не са загубите на нац отбор в последните мачове....
  • 2 Гост

    6 1 Отговор
    Некадърник! Скрии се!
  • 3 Един друг

    3 0 Отговор
    Прости хора бивши футболисти назначени за треньори на децата и по- големите.Родители плащат за да играят децата им.Същата простотия и ниско нива и във ВИФ.Не трябва ли да се изпратят умни и знаещи езици млади хора,икономисти,прависти,лекари и пр. в западни университети и школи да се изучат.
  • 4 Гост

    0 0 Отговор
    Десетдневка?????26 години все е тежко
  • 5 Гост

    1 0 Отговор
    Каква десетдневка бе, Емо? Тежки 5 петилетки за Бг футбола!
  • 6 Изясняване

    0 0 Отговор
    Новия БФС трябваше да опрае работата.