Last news in Fakti

29 Октомври, 2020 11:30 6 397 6

Хабиб Нурмагомедов: Вече съм номер 1 в света, мисията ми е изпълнена (ВИДЕО)

  • ufc-
  • хабиб нурмагомедов-
  • мма

Много хора говореха, че Гейджи ще е моя най-тежък тест

Хабиб Нурмагомедов: Вече съм номер 1 в света, мисията ми е изпълнена (ВИДЕО) - 1

Безспорният шампион в лека категория на UFC, Хабиб Нурмагомедов се прибра в Русия. 32-годишния шампион даде интервю за RT Sport, в което засегна няколко теми. Хабиб вече е номер 1 в p4p ранглистата на UFC, което го прави най-добрият боец в света, пише mma.bg.

"The Eagle" обяви, че се оттегля от ММА, след като миналия уикенд събмитна Джъстин Гейджи и увеличи статистиката си на 29-0 в ММА. Нурмагомедов се представи много добре и доминира Гейджи в стойка и на земята. Ето какво сподели шампиона пред медията:

"Всички реагират различно. Разбира се, Дейна иска да продължа да се бия и да продавам платени гледания. Мога да правя пари и сам. Във върхова форма съм и мога да се бия за огромни заплати. Но, взех това решение и мисля, че е в точното време. Не са много тези, които се оттеглят на върха. Знам, че след година, две или 5, пак трябваше да вземам това решение. Направих достатъчно, за да ме считат за най-добър. Днес вече съм номер 1 в света в ранглистата на UFC. Mисията ми е изпълнена. Какво друго да правя ?

Да изкарвам пари ? Винаги ще мога да го правя. Ще почина и ще анализирам ситуацията. Живота продължава и нашата академия все още работи. Ислам Махачев има бой на 14-ти ноември. Той ще се бие с бивш шампион и това е голяма битка за нашия отбор. Планираме Махачев да спечели боя, а след това да се бие преди Рамадан през 2021 година. Той ще стане претендент за пояса и догодина по това време ще е тук със златото. Майка ми знаеше, че ще се оттегля, но едва ли е очаквала да е веднага след боя. Обещах ѝ, че ще е последна битка.

Много хора говореха, че Гейджи ще е моя най-тежък тест. Веднага, след като го победих, започнаха да говорят, че бил просто страйкър, без игра на земята. Той вкара удари и ритници. Нашия план беше да го принудим да атакува, за да сгреши. Целта беше да го изморим в първия рунд и да го нападнем във втория. Всичко се случи по план, с изчключение на това, че аз прекалено усилено го преследвах."


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    19 5 Отговор
    Когато се бие изглежда че противниците му са много слаби в действителност не е така Това са професионални бойци той ги побеждава като пеленачета Жалко че се оттегли този човек има дарба хабиб нурмагомедов остава в историята сред имената на най-великите бойци
  • 2 Алфа Вълкът

    0 4 Отговор
    Има горни категории бе момче. Вижда се, че не ти е проблем да се качиш една категория нагоре. Качи се една категория спечели и нея, и избягай без да дадеш реванш и ще си най-добрия.

    Коментиран от #3

  • 3 Той няма да се бие повече

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Алфа Вълкът":

    Баща му който беше негов личен треньор почина заради усложнения от коронавируса и хабиб реши че не може да продължи без да вижда баща си в ъгълът и се оттегли майка му дори му казала и да не играй този мач но той каза че бил обещал затова игра и посвети мачът в памет на баща му и се оттегли от ufc
  • 4 Дон Франко Де Ла Бранко Барезе

    1 3 Отговор
    Хабиби е много класен боец ,единствения му страх е от българския му кошмар ,багата.Аз дори не знам защо нашия започна да се бие само в стойка.Ако ползваше самбото си щеше да ги тръшка наред.
  • 5 Дон Франко Де Ла Бранко Барезе

    1 1 Отговор
    Аз бях един от тия които говореха ,че Гейджи не е от неговата класа и Хабиб ще го приключи бързо .Така и стана.Докато най големите специалисти плямпаха че това ще е най големия тест за Хабиб.
  • 6 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    хабиб е уникален боец ,геиджи е посредствен такъв.просто няма място за сравнение.геиджи ще загуби доста мачове от много по-слаби от хабиб.просто нивото му е нишичко.партера му е уникално слаб,а с такъв партер ще яде бои от доста народ!