Last news in Fakti

7 Ноември, 2020 14:35 8 003 5

Хабиб Нурмагомедов с емоционално послание след оттеглянето си от ММА (ВИДЕО)

  • хабиб нурмагомедов

“Орела” направи това по време на среща с държавния ръководител на Дагестан Сергей Маликов

Хабиб Нурмагомедов с емоционално послание след оттеглянето си от ММА (ВИДЕО) - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Хабиб Нурмагомедов коментира за пръв път решението си да се откаже от ММА, предаде boec.bg.

“Орела” направи това по време на среща с държавния ръководител на Дагестан Сергей Маликов, като видео от срещата беше разпространено от руските медии.

“Този мач беше много различен. Емоциите бяха изключителни. Всичко беше напълно различно без баща ми. Предложиха ми срещата точно след като се случи. Решението да приема или откажа беше мое, никой не знаеше за това. Можех да се откажа, или да се бия, и да се откажа след мача. Сега казвам на хората около себе си, които не са съгласни с отказването ми, че и да се бях бил още 10 пъти, все някога трябваше да взема това решение. Можеше да стане когато съм на 32, 34, 35 години. Решението е тежко, защото през целия си живот се бия. Откакто се помня съм на тепиха. Трудно е да изоставиш нещо такова. Хората не ме разбират, но какво да се прави?”, каза Хабиб.

“Орела” допълни, че не е искал да разочарова феновете си, тъй като те имат високи очаквания към него, а събитията от последните месеци са му се отразили много зле.

“Имам много поддръжници, не само в Дагестан, но и в цяла Русия и по цял свят. Имам отговорност към тях, а тази отговорност ме притеснява. Имах сериозни контузии. Бях в болница за пет дни през септември. След това отново започнах да тренирам и си счупих пръста на крака. Думите, че човек трябва да превъзмогне себе си, са истина. Ако човек не се пречупи психически, ще е трудно да го пречупиш физически, защото умът се чупи преди костите”.

Според непотвърдена информация, Нурмагомедов е бил в болница заради заушка.

“Всичко, което ми се случи психологически преди мача, ми даде сили, които не мога да опиша. В и извън октагона, по време на свалянето на килограми и тренировките. Голям фактор за тази сила беше безрезервната подкрепа от феновете. С баща ми винаги се срещахме с фенове, когато пристигахме на някое летище. Този път решихме, че ще е по-добре да не се събираме с много хора. Искам да им благодаря за емоционалната подкрепа. Дагестан не винаги е показван с най-доброто си лице в телевизията и интернет, затова съм много горд когато победите ми носят позитиви за нашия народ”.

ВИДЕО:


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен

    13 5 Отговор
    Хабиби,връщай се ! Много ще е интересно да видим Кони какви ще ги плещи тогава!?!?
  • 2 Цирк Пулев

    16 11 Отговор
    Маркетингов ход за да може после с един "последен" мач да прибере пара, колкото за 10, нищо ново !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.