2 Ноември, 2020 14:45 2 793 1

Арестуваха олимпийски медалист със статут на национален герой

  • олимпийски медалист-
  • арест-
  • съд-
  • йордания-
  • ахмад абугхауш-
  • спорт-
  • таекуондо

Родителите на Абугхауш излязоха с официално съобщение във „Фейсбук“, чрез което молят да не се разпространяват слухове за сина им и изразиха вярата си в съдебната система на Йордания

Арестуваха олимпийски медалист със статут на национален герой - 1

Олимпийският шампион Ахмад Абугхауш е бил арестуван в родината си Йордания, обяви Дирекцията за обществена сигурност. Според информацията, 24-годишният таекуондист е задържан за престъпления от криминален характер и това няма нищо общо със спортната му кариера.

Повече подробности не бяха разкрити, но последва уточнението, че всичката документация вече е предадена на съда. Интересното е, че арестът на Абугхауш идва съвсем скоро, след като спортистът обяви край на кариера си. Той е единственият олимпийски медалист в историята на Йордания и има статут на национален герой.

Ахмад Абугхауш спечели олимпийската титла в категория до 86 кг в таекуондото на игрите в Рио де Жанейро през 2016 г. На финала той записа победа над руснака Алексей Денисенко. През миналата година йорданецът завърши на второ място на световното първенство в Манчестър (Англия) в категория до 74 кг, а през 2017 г. се окичи с бронза от планетарния шампионат в Муджу (Южна Корея) при 68-килограмовите. В тази категория има и трето място от Азиатските игри в Джакарта (Индонезия).

Родителите на Абугхауш излязоха с официално съобщение във „Фейсбук“, чрез което молят да не се разпространяват слухове за сина им и изразиха вярата си в съдебната система на Йордания, която ще оправдае олимпийския шампион.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Hujhgjj

    6 0 Отговор
    За три години 16кг. надолу...може нарко.