Last news in Fakti

2 Декември, 2020 20:20 1 679 2

Тайсън Фюри се отказа от номинацията си за Спортна личност на годината

  • тайсън фюри-
  • бокс-
  • спортна личност на годината

Призът на националната телевизия на Великобритания се счита за най-престижната ежегодна спортна награда в страната

Тайсън Фюри се отказа от номинацията си за Спортна личност на годината - 1
Снимка: БГНЕС

Световният шампион в тежка категория Тайсън Фюри поиска да бъде изваден от списъка с номинирани за Спортна личност на годината на Би Би Си. Призът на националната телевизия на Великобритания се счита за най-престижната ежегодна спортна награда в страната, като панел от експерти посочва номинациите, но победителят се определя от вота на публиката.

Вчера от Би Би Си обявиха имената на шестимата номинирани за 2020 година - Фюри, световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън, жокеят Холи Дойл, капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън, световният шампион по снукър Рони О'Съливан и състезателят по крикет Стюарт Броуд. Днес обаче Циганския крал поиска да бъде изваден от списъка.

"Моля ви, извадете ме от вашия списък, тъй като аз съм шампион на хората и нямам нужда от никакво признание или награди. Знам кой съм и какво съм постигнал в спорта. Аз имам любовта на хората, която за мен е по-ценна от всички награди на света. Към всички мои фенове - не гласувайте за мен", заяви Фюри във видеообръщение в социалните мрежи.

През тази година Фюри изигра само един мач, но с него нанесе първа загуба в кариерата на Дионтей Уайлдър и спечели шампионския приз на Световния боксов съвет. От другите петима номинирани единствено Хамилтън вече е печелил наградата, а най-голямо вълнение предизвика името на Рони О'Съливан, който въпреки изключителните си постижения в снукъра в последните 28 години, е номиниран за първи път за отличието.

Победителят ще стане ясен на 20 декември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш Тихо

    4 0 Отговор
    Може би "дъ кинг" Чака да види Кобрата как ще натупа джошуа и тогава ще говори
  • 2 Нямам срам

    1 0 Отговор
    Тия пред са мишки Я Боко