12 Януари, 2021 06:48 1 806 0

Сериозни финансови загуби в Ливърпул

  • ливърпул-
  • загуби-
  • коронавирус-
  • футбол

Според изчисленията, мърсисайдци са загубили 46,55 милиона евро заради пандемията от коронавирус и последиците от нея

Сериозни финансови загуби в Ливърпул - 1
Снимка: БГНЕС

Шампионът на Англия Ливърпул се очаква да отчете сериозни финансови загуби за изминалата 2020 година, твърди "Мирър". Според изчисленията, мърсисайдци са загубили 46,55 милиона евро заради пандемията от коронавирус и последиците от нея.

"Червените" ще публикуват финансовия си отчет в близките месеци, но счетоводната и консултантска агенция KPMG вече е изчислила, че клубът е пострадал доста сериозно във финансово отношение през изминалите 12 месеца. Фирмата е разгледала финансите на шампионите на водещите шест първенства в Европа, като изчисленията са показали, че оперативните печалби на Ливърпул са намалели с 47,6 милиона евро - това е спад от 8 процента в сравнение с предходния период, като общата сума е 507 милиона евро.

Имайки предвид, че Ливърпул все още не е публикувал финансовия си отчет, KPMG са правили изчисленията си според данни, дадени им от шефовете на мърсисайдци. Те са открили, че "червените" са генерирали оперативни приходи от 82,5 милиона евро от продажба на билети, 231,9 милиона евро от телевизионни права и 242,6 милиона евро от реклами и други пера.

Оперативните приходи се изчисляват на базата на клубните приходи, изваждайки ежедневните разходи и преди плащането на данъците.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА