15 Януари, 2021 14:44 2 085 1

Мотоциклетист почина от травмите си на рали Дакар

  • мотоциклетист-
  • пиер шерпен-
  • рали дакар-
  • починал-
  • падане-
  • травми

Шерпен катастрофира по време на 7-ия етап между Хаил и Сакака на 178 километър около 13 часа

Мотоциклетист почина от травмите си на рали Дакар  - 1


Френският мотоциклетист Пиер Шерпен загуби битката за живота си, след като почина от травмите си получени по време на етап от моторната надпревара, съобщиха от клуба му Heros des Belles-Motos. Това се е случило по време на транспортирането му с медицински самолет от Джеда към Франция.

Шерпен катастрофира по време на 7-ия етап между Хаил и Сакака на 178 километър около 13 часа. Той е получил сериозна травма на главата при падането. Въпреки незабавното транспортиране на пилота в болница и поставянето му в изкуствена кома, той не успя да се пребори за живота си.

През 2021 година за 52-годишният мотоциклетист се състезава в Дакар за 4-ти път. Дебютира в надпреварата през 2009 година, след което през 2012 и 2015 година. В края на 6-ия етап той заемаше 77-ото място в класирането при мотоциклетистите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕНКО

    2 2 Отговор
    В СТОЛИЦАТА ДАКАР ТРЯБВА ДА ИМА СТЕНА С ИМЕНАТА НА ЗАГИНАЛИТЕ В РАЛИТО -СМЕЛЧАЦИ !!!!! ОТДЕЛНО ДА ИМА СТЕНА С ИМЕНАТА НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ !!!! ДА НЕ СЕ ВПИСВАТ ПОБЕДИТЕ НА "КАМАЗ " С ЦЕЛ ИКОНОМИИ !!!!!!!!!!?