Last news in Fakti

26 Януари, 2021 14:58 4 565 0

Отиде си заслужил майстор на спорта у нас

  • васил стоянов-
  • черноморец-
  • черноморец бургас-
  • буграс-
  • майстор на спорта

Васил Стоянов отдаде живота си за развитието на Черноморец

Отиде си заслужил майстор на спорта у нас - 1
Снимка: БГНЕС

Почетният гражданин на Бургас Васил Стоянов е починал тази сутрин на 91 години, съобщи председателят на комисията по спорт към ОбС-Бургас Йордан Георгиев, информира "Флагман".

Стоянов бе заслужил майстор на спорта, човек, който отдаде живота си за развитието на Черноморец.

Той е бивш председател на дружеството по физкултура Ботев, с баскетболния отбор на Черноморец печели купата на България, член на федерацията по художествена гимнастика и създател на инкубатора за шампиони – клуб по художествена гимнастика Черноморец Бургас.

"Бургас изгуби един човек, който бе посветил живота си на спорта и възпитанието на младите даровити таланти на нашия град. Васил Стоянов е човек, който има изключителни заслуги за това градът ни да има богата спортна слава.

Неговите успехи и всеотдайността в работата му никога няма да бъдат забравени. Поклон пред паметта му!", каза кметът Димитър Николов.

Васил Стоянов Георгиев е роден на 28.12.1929 г. в Айтос. В Бургас идва през 1952 година. От 1955 до 1957 година той е ръководител на отдел "Физкултура и спорт" в Градския съвет на Бургас.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА