Last news in Fakti

17 Февруари, 2021 09:48 1 827 8

Невероятно: Бивша американска футболистка кара COVID-19 цели 331 дни

  • коронавирус-
  • футбол-
  • кейтлин денис

Тя разказа, че се е заразила още преди да бъде регистриран първият смъртен случай в американския щат Илинойс

Невероятно: Бивша американска футболистка кара COVID-19 цели 331 дни - 1
Снимка: БГНЕС

Бившата американска футболистка Кейтлин Денис може да се счита за абсолютен рекордьор, макар че едва ли иска това да се случи. 30-годишната жена не може да се отърве от COVID-19 цели 331 дни.

Тя разказа, че се е заразила още преди да бъде регистриран първият смъртен случай в американския щат Илинойс.

"Имам чувството, че измина цял век. Хванах вируса още преди хората да започнат да носят маски. Сега говорим за втората година, ваксини, нови щамове, нова администрация, но за мен е все едно. Винаги съм в леглото, в стаята си. Болна съм 331 дни. Чувствам, че времето не се движи, чувствам се като в затвор и блъскам по стената", разказа Кейтлин.

Тя признава, че известно време си е казвала, че утре ще бъде по-добре, но вече не прави това.

"Опитвам се да се помиря с факта, че този вирус е нещо, което няма да преодолея. Събуждам се всяка сутрин и се чудя как ще бъда днес. Аз съм това, което лекарите наричат ​​„дългосрочен пациент“, където COVID-19 превзема тялото и няма да си тръгне. Лекарите смятат, че може да има десетки хиляди като мен по света, но всъщност никой не знае. Сутрин се чудя дали ще имам гадене или силно замайване. Или може би мигрена с болки в тялото? Някои симптоми са постоянни, като болки в тялото и слабост от главата до петите, но някои идват и си отиват - звъни в ушит , болка в ребрата, прескачане на сърдечния ритъм, горещи уши, изтръпнали пръсти, чувство на интоксикация“ , добави тя.

Денис каза, че вече няма работа и понякога едва става от леглото. Често има чувството, че „денят ѝ никога не започва и не свършва“.

"Понякога имам загуба на паметта, така че мисля, че имам амнезия. Все едно съм в черна дупка. Чакам да минат часовете", завършва Денис.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Бойко крадеца на ток

    2 2 Отговор
    И аз така.
  • 2 Азззззззззз

    4 1 Отговор
    Безсимптомно ли го кара?
  • 3 Рошко

    3 0 Отговор
    Аз с него съм се родил пък, ковида стана като запазена марка вече
  • 4 АНОНИМЕН

    2 0 Отговор
    Публикувано в БЛИЦ 09.19ч.
    И там не пише откъде точно са го копнали и те!
    Ама то в Щатите е така : техните болни са по-дълго и най-болни! Всичкото тяхното е по и най!
    Как пък тука в БГ-то поне един/една не го кара по 300 дни КОВИД-а?! Щото няма такъв българин дето да се шмитне до Вашингтон да занесе цвете, сокче .... на това нещастно КОВИДясало момиче ей така от чиста човещиния, рвииййшш!
  • 5 Аз40🏴‍☠️

    4 0 Отговор
    Направо да я впишат в рекордите на Гинес тогава.
  • 6 К.К.

    1 0 Отговор
    Аз го карам 25 години тоя вирус.
  • 7 Верно ли

    3 0 Отговор
    И не ще да мре ли, бе??? Една година болна и още не се е тропясала??? Тоя вирус никаква работа не върши явно :))) Ама пък си мисля, че е добре да иде на психолог - там може и да ѝ помогнат да го пребори.
  • 8 Дей дей

    2 0 Отговор
    Да се запише в книгата за рекордите на вирусите, и после в библията за урок.