Last news in Fakti

18 Февруари, 2021 20:20 1 461 1

Ferrari сключи ново дългосрочно споразумение с Shell

  • формула 1-
  • ferrari-
  • shell

Връзката между Ferrari и Shell датира от 1929 година

Ferrari сключи ново дългосрочно споразумение с Shell - 1
Снимка: БГНЕС

Ferrari оповести, че са сключили ново дългосрочно споразумение с Shell. Двете компании работят заедно още отпреди началото на световния шампионат на Формула 1 и като партньори са спечелили 10 титли при конструкторите и 12 при пилотите.

"Връзката между Ferrari и Shell датира от 1929 година, когато е основан отборът ни", заяви Матия Биното.

„Радваме се, че съвместната ни работа ще продължи още по-дълго. Споделяме общи ценности, които превърнаха партньорството ни в уникално в историята на автомобилния спорт. Сега ще продължим с трансфера на технологии от състезанията към горивата за нормални автомобили, както и с работата, свързана с амбициозното предизвикателство Формула 1 да е спорт без вредни емисии до 2030 година“, написаха от Скудерията.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dCi

    4 1 Отговор
    Аз зареждам Реното си само на Shell, Shell V-Power Diesel.
    Сложил съм началото на сътрудничеството между двете компании.