Last news in Fakti

22 Февруари, 2021 09:16 8 363 5

Олимпийски и световен шампион загина на светофар в колата си

  • свещ-
  • шампион-
  • хандбал-
  • починал-
  • инфаркт

Той е получил инфаркт само часове, след като постигна голяма победа в дерби от женското хърватско първенство

Легендарният олимпийски и световен шампион по хандбал Златко Сарачевич почина на светофар в град Копривница. Той е получил инфаркт в колата си само часове, след като постигна голяма победа в дерби от женското хърватско първенство.

Сарачевич изведе Подравка (Копривница) да успех в дербито с Локомотива (Загреб), което осигури на тима му участие в Шампионската лига по хандбал. След края на мача 60-годишният специалист се качил в автомобила си, за да закара треньора на вратарите Барбара Станчин.

Докато чакали на червен сигнал на светофара, на Златко Сарачевич му станало лошо и колабирал. Станчин се обадила на спешна помощ, но пристигналият екип само констатирал смъртта на хандбалната знаменитост.

Сарачевич е една от големите легенди на хандбала на бивша Югославия. С югославския национален отбор е световен шампион за 1986 г. и бронзов медалист от олимпийските игри в Сеул през 1988 г. След това играе за Хърватия и с представителния тим на страната става олимпийски шампион в Атланта през 1996 г., а освен това печели сребро от световното първенство през 1995 г. и бронз от европейския шампионат през 1994 г.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз40🏴‍☠️

    13 9 Отговор
    "загина на светофар в колата си", но беше включен в статистиките на института Роберт Кох за умрял "С" коронавирус-19.
  • 2 Ми БСП

    2 15 Отговор
    Са виновни. Нека позная тоя който го е блъснал е Кристиян.
  • 3 РАДИО ЕЛТО

    14 0 Отговор
    БОГ да го прости ЧОВЕКЪТ
  • 4 AKV

    5 0 Отговор
    Бог да го прости !!! Ама много криво подадена информация !!! Нито се се знае за здравословното му състояние нито нищо ...Едва ли не от нищото ей така е получил инфаркт ...
  • 5 Гробаря

    1 3 Отговор
    И ние хляб ядем