2 Март, 2021 09:45 1 914 6

Антъни Иванов след скандала с допинга: Може да потърся реализация в друга държава

  • антъни иванов-
  • плуване-
  • допинг

Заради положителните проби плувците рискуват наказание между 2 и 4 години, което може да сложи край на кариерите им

Антъни Иванов след скандала с допинга: Може да потърся реализация в друга държава - 1

Един от най-добрите ни плувци в момента Антъни Иванов подкрепи за пореден път уличените в употреба на допинг трима национали - Здравко Баблаков, Благой Панайотов и Светлозар Николов. Той изрази увереността си в тяхната невинност и категорично заяви, че повече няма да стъпи на лагер на националния отбор докато това ръководство на плуването и треньорския щаб не подадат оставки.

Според Иванов не е изключено голяма част от плувците ни да потърсят реализация за друга държава.

Първоначално от федерацията обявиха, че тримата са вземали забранени препарати на своя отговорност. Тримата получиха безпрецедентна подкрепа, а практиките да се дават необозначени медикаменти в националния отбор стана публично известна.

Заради положителните проби плувците рискуват наказание между 2 и 4 години, което може да сложи край на кариерите им.

„Заставам зад тях. Момчетата нямат вина. Те не са знаели какво има в тези чашки. Аз лично винаги съм ги изхвърлял в кошчето, когато са ми били давани на лагери. От 2018 година се готвя в САЩ и не ходя на лагери, но тези чашки са отдавна. Момчетата са се предоверили. Сега четем много и знаем доста за възстановяването. Разговарях с лекарката на моя отбор в САЩ за този препарат станозолол и тя изрази учудване, защото според нея той не помага за плуването. Те са там не да вдигат щанги все пак.

Аз лично пия само витамини, защото мога да бъда проверяван от различни места. Давал съм поне 10 проби от кръв и урина. Честно казано, не знам как става манипулиране на допинг проби. Всеки път идват различни хора.

Относно даването на процент от премиите - да, това нещо беше написано в групата. Аз не съм бил на този турнир в Бургас, но всички бяха възмутени. За мен това е абсурдно, защото има предвидени премии за състезателите и треньорите. След избухването на скандала разговарях с баща си, който винаги е бил до мен. Ще участвам на европейското първенство през април. На лагер на националния отбор повече няма да стъпя, докато няма промяна в треньорския щаб. Няма да рискувам в олимпийската година в тялото ми да попадне нещо забранено.

Ако системата не се промени, смятам, че няма да съм единственият, който ще да потърси реализация в друга държава. Навсякъде другаде ръководството на съответната федерация вече щеше да е подало оставка, поне аз така смятам. Първите ми две години в САЩ бяха трудни за мен, но сега вече трудът ми се отплаща. Засега не искам да се местя, искам да представям България“, заяви пред бТВ Антъни Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    12 2 Отговор
    В спорта като забранят един допинг измислят друг.А у нас си карат със старите зобове и ги ловят.Големите в спорта имат цели лаборатории ,а ние разчитаме на аптеките.

    Коментиран от #6

  • 2 Пурко

    11 2 Отговор
    Какво очаквате от Кралев и Сие!?!
  • 3 Петър

    11 1 Отговор
    Право си е момчето! В държавата на абсурда няма смисъл да рискуваш кариерата си. Не бих го обвинил ако избере друга страна. От друга страна вярвам, че Жоро Аврамчев е невинен! Страшен пич! Той си има достатъчно пари, за да участва в дребни схеми, а и е много над нещата!

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 АНОНИМЕН

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Петър":

    Значи ли това, че някой на по-ниско ниво е уредил бушонирането на тия само момчета поради съображението: Не ща аз да съм добре сакам на Вуте да е зле?! Щото при една внезапна външна проверка, ако светне целия отбор и мъже и жени какво правим?!
  • 6 Антимафия

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Браво Антъни, покажи пътя на тези, закоравяли корумпета!
    Спортния министър Мр "Плондер" е от ТИМ ,
    него няма да го барат ,
    че ще падне правителството на Хунтата!!