Last news in Fakti

17 Април, 2021 19:16 1 087 0

Удинезе взе своето срещу Кротоне, Сампдория сломи Верона

  • удинезе-
  • кротоне-
  • сампдория-
  • верона-
  • серия а

Удинезе заема 11-ата позиция в таблицата, докато Кротоне остава на последното място с 15 пункта и има само математически шансове да запази мястото си в елита

Удинезе взе своето срещу Кротоне, Сампдория сломи Верона - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Сампдория обърна Верона и го победи с 3:1 у дома в среща от 31-вия кръг на Серия А. Гостите поведоха ранен гол на Дарко Лазович, но след почивката Сампдория стигна до пълния обрат с головете на Якуб Янкто, Маноло Габиадини и Мортен Торсби, предаде dsport.

След победата тимът заема десетата позиция в класирането с 39 точки, вече само на 2 от деветия Верона.

Двубоят в Генуа започна по-добре за гостите, които поведоха още в 13-ата минута. Дарко Лазович реализира с директно изпълнение на пряк свободен удар. Той много добре завъртя топката над стената и матира вратаря Емил Аудеро.

До почивката Верона продължаваше да диктува случващото се на терена, но сериозни голови опасности за вратата на домакините нямаше.

След почивката Сампдория игра напълно преобразено. В самото начало на втората част равенството бе възстановено. Якуб Янкто прати топката неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата.

Пълният обрат стана факт в 73-тата минута, когато Сампдория получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Маноло Габиадини, който прати топката в мрежата за 2:1.

Десет минути по-късно Мортен Торсби покачи на 3:1 и до голяма степен реши мача в полза на своя тим. Торсби прати топката в мрежата с глава, а определено Аудеро можеше да се намеси и по-добре в ситуацията.

В добавеното време на срещата Верона имаше две много добри възможности поне да намали изоставането си, но пропуски направиха Кевин Лазаня и Павел Давидович.

По същото време се изигра още един двубой от Серия А. Удинезе постигна победа като гост на Кротоне. И двете попадения за „бианконерите“ вкара Родриго де Пол. Точен за домакините бе Сими от дузпа. Любопитното в мача бе, че след като се разписа на два пъти, в самия край Де Пол бе изгонен с директен червен картон за грубо влизане в краката на противник. Времето до последния съдийски сигнал обаче бе доста малко и Кротоне не съумя да се възползва от численото си преимущество.

Удинезе заема 11-ата позиция в таблицата, докато Кротоне остава на последното място с 15 пункта и има само математически шансове да запази мястото си в елита.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА