20 Април, 2021 13:39 1 979 0

Завоювахме два медала от световното по бокс

  • радослав росенов-
  • уилиам чолов-
  • бокс-
  • европейско първенство-
  • медали

Радослав Росенов и Уилиам Чолов спечелиха своите двубои от 1/4-финалите и днес ще се качат на отново на ринга в борба за място във финалите

Завоювахме два медала от световното по бокс - 1

Радослав Росенов (60) и Уилиам Чолов (75) осигуриха на България най-малко бронзови медали от световното първенство по бокс за младежи и девойки до 19 години в полския град Киелце. Снощи двамата спечелиха своите двубои от 1/4-финалите и днес ще се качат на отново на ринга в борба за място във финалите.

Пръв до полуфиналите достигна Уилиам Чолов. В кат. до 75 кг той надигра драматично с 3:2 (29:28, 28:29, 29:28, 29:28, 28:29) съдийски гласа представителя на Индия - Маниш. Двубоят бе много равностоен, но по-доброто начало на Чолов в срещата му даде превес, което убеди съдиите да му дадат преимущество.

Във вечерната сесия Радослав Росенов гарантира втори медал на България. В мач от четвъртфиналите в категория до 60 килограма Росенов победи турчина Керем Йозмен с пълно съдийско единодушие от 5:0 (30:27, 29:28, 29:28, 30:27, 29:28) гласа.

Тази вечер двамата ще влязат в битки за участие на финалите на Световното първенство. Пръв на ринга ще излизе Росенов, а негов съперник ще бъде японецът Рейто Цуцуми, който победи с 5:0 кубинеца Хадиер Ерера Монтеро. Очаква се двубоят да започне около 19:45 часа.

След него ще се боксира Уилиам Чолов в категория до 75 килограма. Негов съперник ще е украинецът Иля Тохобицки, когото нашият боксьор победи на „Адриатическа перла“ в Черна гора през март. Първоначално съперник на българина трябваше да е бразилеца Фильо, но от Украйна са подали контестация, която е била уважена и резултатът между двамата е бил обърнат. Срещата на Чолов и Тохобицки е предвидена за 20:45 часа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА