7 Май, 2021 12:14 1 147 5

Рафаел Надал стана "Спортист номер 1 за 2020-та година"

  • надал-
  • спортист номер 1-
  • награда-
  • осака

За номер 1 при жените беше определена също тенисистка - това е японката Наоми Осака

Рафаел Надал стана "Спортист номер 1 за 2020-та година" - 1
Снимка: БГНЕС

Испанският тенисист Рафаел Надал беше определен за "Спортист номер 1" на изминалата 2020-а година от Laureus World Sports Академи. Церемонията се проведе в испанския град Севиля.

В момента 34-годишният тенисист е на 2-о място в световната ранглиста на АТР, а иначе в кариерата си има 87 спечелени турнира, в това число и 20 от Големия шлем. За него това е втора поредна година след тази през 2011-а година.

За номер 1 при жените беше определена също тенисистка - това е японката Наоми Осака, която също заема 2-а позиция в женската ранглиста. През 2020-а тя триумфира на Откритото първенство на САЩ. Общо има 7 титли от Тура, в които са и четири от Големия шлем.

Бяха раздадени и няколко специални награди. Такива призове получиха египетското крило на Ливърпул Мохамед Салах, състезателят по американски футбол Патрик Махоумс - куотърбек на Канзас Сити Чийфс, седемкратният световен шампион във Формула 1 - британецът Люис Хамилтън, канадският сноубордист Максанс Паро и американският състезател по триатлон със Синдром на Даун Крис Никич.

Американската тенис икона Били Джийн Кинг получи специална награда за цялостен принос заради борбата и за равенство в тениса при мъжете и при жените, най-вече по отношение на наградните фондове.

Лавровите премии са учредени през 1999-а година от международни фондове при участието на няколко генерални спонсора и се връчват ежегодно. Победителите се определят в гласуване на два кръга. Първият етап е след пресяване и вот на медиите, а на втория етап гласуването е на 50 човека, които са членове на Лавровата академия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен на САЩ

    1 1 Отговор
    Сръбското комуне да се изяде.
  • 2 Павел пенев

    0 0 Отговор
    Такива са феновете на САЩ-прости и неориентирани.
  • 3 цербер

    1 0 Отговор
    Рафа Надал разбира се,а не наш Гришо. Наоми Осака е истинска шампионка.
  • 4 въпросче

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Laureus World Sports Академи....ЦЯЛОТО ИМЕ НА БЪЛГАРСКИ НЕ МОЖЕТЕ ЛИ ДА ГО ИЗПИШЕТЕ?
  • 5 стих

    0 0 Отговор
    2-Ра позиция в женската ранглиста.