Last news in Fakti

10 Юни, 2021 09:27 1 142 10

Ясен Петров: Това е правилният път за националния ни отбор

  • българия-
  • изграждане-
  • национален отбор-
  • контроли-
  • оценка-
  • петров-
  • път

"Пътят ще бъде много дълъг", заяви националният селекционер

Ясен Петров: Това е правилният път за националния ни отбор - 1
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на българския национален тим по футбол Ясен Петров изрази задоволство от представянето на играчите в трите контроли, които изигра в последните десетина дни. България завърши наравно със Словакия (1:1) в Австрия и допусна загуби от Русия (0:1) в Москва и световния шампион Франция (0:3) в Париж. Националите се завърнаха в София от френската столица с двучасово закъснение след самолетни неволи.

"Изиграхме три много здрави контроли. Дадохме шанс на всички, особено младите, в мачовете срещу силни противници. Приехме мача с Франция с изключителен риск, тъй като имахме само три дни за възстановяване. Щастлив съм, че почувствах тази атмосфера. Срещу Русия не ни достигнаха няколко минути, а срещу Франция - десетина. Нашият път ще е много дълъг. Пролича си умората, особено срещу Франция. В защита играхме почти с едни и същи хора. Срещу Русия се опитахме да запазим някои хора за Франция. Това са полезни проверки", започна селекционерът след завръщането в София.

"Аз съм много доволен от това, че нашия отбор започна да изглежда много стабилно. Получихме три гола от Франция, но това е като следствие от умората. Младите момчета допуснаха някои грешки, но като цяло се представиха много стабилно. Благодаря на всички за старанието, атмосферата беше прекрасна. Вървим си по своя път, изграждаме отбор. Благодаря на всички за отличното отношение".

"И в Москва, и в Париж, играхме пред публика, която подкрепяше своите отбори. Пожелавам успех на Франция и Русия на европейското. Предстоят ни много сериозни пет двубоя от световните квалификации, ще продължим работата си. Общо взето съм оптимист за това как се развива нашия отбор. Надявам се да запазим тази атмосфера и позитивизъм", завърши треньорът на "лъвовете".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БГ фен

    12 1 Отговор
    А за теб , правилният път е към изхода .
  • 2 Дельо Хайдутин

    18 0 Отговор
    Всеки мач да ни бият по три на нула.Това ли е правилния път?
  • 3 БАЙ Х@Й ‼

    16 0 Отговор
    ТРИ контроли - ЕДИН вкаран гол и ЕДНА спечелена точка ‼ Е то си е успех 😃😃😃😃 / а бяхме четвърти в Света/
  • 4 Ясене

    13 0 Отговор
    На какви наркотици сии бе момче? За теб това,ако е успех и правилна посока по-добре го. Закривайте тоя национален отбор!
  • 5 Батето

    11 0 Отговор
    Прав е дебила.Това е правилния път .Да обикаляш Европа без пари и да те наритат за добре дошъл.
  • 6 Димитров

    3 0 Отговор
    Да,казаното е така,
    Но
    И манталитета е решаващ!
    Има се предвид необходимостта от постоянна спортна дисциплина,много постоянен труд,режим,а това в
    България не става!
  • 7 Язък за парата

    9 0 Отговор
    Ядене, нужно ли е да трошите държавна пара за да ходите по чужбина да ни излагате? Не можете ли да го правите онлайн от тука, поне парата да остане в България!
  • 8 someone

    4 0 Отговор
    правилния начин е - нормални президенти на клубове, истински школи без шуробаджанащина , таланти които да бъдат забелязвани от чужди скаути съответно да се развиват и евентуално стават футболисти в големите първенства. Едва тогава може да дойде национален треньор и да сглоби един истински състав.Всичко друго са напъни да направим нещо с момчета ,които и физика и тактика и основни умения им липсват и е късно вече за тях.
  • 9 Неясен Петров

    6 0 Отговор
    Изключително слаб треньор- защитна игра, страхлива, нерешителна, липса на атакуващи футболисти, лоша тактика, слаба психика. Махайте го ! Да се връща във Филибето и да поема Марица. За там бива.
  • 10 Какво искате

    0 4 Отговор
    Общо взето е така.
    С отбор от нашата черга (участник в Евро) завършихме наравно. Русия доминираше, но не направи кой знае какво. А онези, третите, са световни шампиони, ако някой е забравил, и има голям шанс да станат и европейски.