Last news in Fakti

12 Юни, 2021 12:29 1 681 3

Още една олимпийска квота за България!

  • ивет горанова-
  • карате-
  • олимпийска квота

Страната ни ще има представител в каратето на Токио 2020

Още една олимпийска квота за България! - 1
Ивет Горанова

Ивет Горанова помете конкуренцията и спечели квалификационния турнир по карате в Париж, класирайки се за олимпийски игри в Токио, започващи на 23 юли.

Звездата от Плевен беше безпощадна, побеждавайки наред в категория до 55 килограма. Ивет проведе цели 9 боя в един ден. След 5 победи в 6 мача в началото на турнира Горанова достигна до финалната четворка. Там премери сили с Дорота Банашочик (Полша) и Ана Чернишова (Русия), а на Молдир Жангбирбей oт Казахстан отмъсти за нанесената по-рано загуба.

Президентът на КБИ "Петромакс" и вицепрезидент на Българската национална федерация по карате Русалин Русалинов поздрави Ивет и личния ѝ треньор Ангел Ленков.

"Щастлив съм! Ивет Горанова е номер 1 в Париж, спечелихме квота за Олимпийските игри по най-категоричния начин. Честито на всички плевенчани. А на Ивет и Ангел, поклон!", написа Русалинов в социалната мрежа Фейсбук.

Припомняме, че в Токио каратето ще дебютира в програмата на олимпийските игри. Квотата на Ивет Горанова е 32-рата към момента за България.

Каратистката е златен медалист от Европейските игри в Минск (2019 г.) и бронзов медалист от Световно (2018) и европейско първенство (2019).


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво мисирки

    5 0 Отговор
    Квоти за жени щангистки, бокс и борба. А да мъже -художествена гимнастика няма? Защоооо???

    Коментиран от #2

  • 2 Джамбазки

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Браво мисирки":

    Аз съм на гей парад от 16 маса. Не ме занимавай
  • 3 Интересен човек

    1 0 Отговор
    Браво !