Last news in Fakti

21 Юни, 2021 20:52 1 806 12

UEFA EURO 2020: Нидерландия не срещна затруднения срещу Северна Македония

  • нидерландия-
  • северна македония-
  • пандев-
  • депай-
  • евро 2020-
  • вайналдум

"Лалетата" спечелиха с класическото 3:0 и са на осминафинал

UEFA EURO 2020: Нидерландия не срещна затруднения срещу Северна Македония - 1
Снимка: БГНЕС

Нидерландия записа трети пореден успех на Евро 2020, след като в последния си мач от група С надигра Северна Македония с 3:0 на "Йохан Кройф Арена" в Амстердам. В основни действащи лица за "лалетата" се превърнаха Мемфис Депай и Жоржиньо Вайналдум. Първият откри резултата в 24-та минута, а през второто полувреме Вайналдум вкара два пъти в рамките на 7 минути. С успеха си селекцията на Франк де Бур събира 9 точки и печели категорично своята група.

Северна Македония се държа достойно в мача до първото полувреме, но през втората част класата на Нидерландия надделя. Селекцията на Игор Ангеловски отбеляза два пъти във вратата на Маартен Стекелбург, но и двата пъти бе отсъдена засада. Двубоят се оказа последен за капитана на тима Горан Пандев, който бе сменен в 69-та минута под овациите на публиката.

Футболистът на Аякс Райън Гравенберх пропусна първата възможност в мача след само 2 минути. Негов удар премина над вратата на Димитриевски.

Северна Македония показа, че няма единствено да се брани в 9-та минута. Горан Пандев изведе с едно докосване Иван Тричковски, който вкара топката във вратата на Маартен Стекелебург. Впоследствие стана ясно, че нападателят е бил с малко зад защитата на Нидерландия.

След 15 минути игра вече се оформи ситуацията на терена. Очаквано Нидерландия държи топката и опитва с бързи подавания между линиите да изведе играчите си на добри позиции. Северна Македония предимно се защитава, но на няколко пъти бързо прави преходи от отбрана в нападение.

Северна Македония пропусна отличен шанс на контраатака, когато в 20-та минута Александър Трайковски уцели лявата греда на Стекеленбург с удар извън наказателното поле. Стражът обаче имаше късмет и топката не попадна в мрежата.

Домакините поведоха в резултата в 24-та минута, когато Мемфис Депай завърши бърза контраатака. Той получи пас отдясно от Дониел Мален и стреля по земя в наказателното поле. При отнемането на топката за началото на атаката Горан Пандев претендираше, че е бил фаулиран, но след намесата на ВАР попадението остана.

Александър Трайковски пробва отново да вкара от разстояние в 29-та минута. Неговият шут обаче премина над вратата този път. В ответната атака Дензъл Дъмфрис пропусна да удвои преднината на Нидерландия, след като изстрелът му отблизо бе спасен от Димитриевски.

Двата отбора продължиха да играят във високо темпо, като попадението определено отвори още повече срещата. В 42-та минута Мемфис Депай се развихри по лявото крило и премина двама играчи на Северна Македония. Пасът му към вратарското поле обаче бе пресечен, а топката изчистена.

Първото полувреме приключи с минимален аванс за Нидерландия. Селекцията на Франк де Бур продължава да играе бърз и атрактивен футбол, а над всички са Мемфис Депай, Дензъл Дъмфрис и Райън Гравенберх. Северна Македония също има своите шансове и показа, че няма да се примири с нова загуба.

В началото на втората част Нидерландия бе близо до втори гол. При центриране от корнер Матайс де Лихт стреля към вратата, но Иван Тричковски изби от голлинията.

В следващата атака домакините все пак поведоха с два гола чрез своя капитан Жоржиньо Вайналдум в 51-та минута. Той получи отличен пас отляво от Мемфис Депай и от непосредствена близост нямаше как да сгреши - 2:0 за Нидерландия.

Енис Барди бе близо да върне едно попадение в 56-та минута, когато стреля опасно от пряк свободен удар. Ударът му в ъгъла на Стекеленбург обаче бе отразен.

В 58-та минута Нидерландия съвсем уби интригата в мача с трети гол. За втори път в мача Жоржиньо Вайналдум вкара в мрежата на Димитривски. Първо Депай бе изведен отлично от Гравенберх и стреля по земя, но стражът на Северна Македония спаси. Кълбото обаче се озова във Вайналдум, който не сгреши за 3:0.

След час игра отново новият футболист на ПСЖ бе близо до хеттрик, но този път шутът му премина над вратата. Секунди след като се появи в игра в 66-та минута Вут Вегхорст нацели горната греда с мощен изстрел в наказателното поле.

Капитанът на Северна Македония Горан Пандев бе сменен в 68-та минута под овациите на публиката на "Йохан Кройф Арена". Неговите съотборници му направиха шпалир, докато излиза от терена.

Резервата за Северна Македония Дарко Чурлинов успя да преодолее Стекеленбург в 72-та минута, но отново флагът за засада на страничния рефер не позволи на балканците да се разпишат в мача.

В последните десетина минути от срещата Нидерландия пропусна още няколко шанса да се разпише, а най-сериозният от тях бе положение на резервата Коди Гакпо в 88-та минута.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зайо

    14 3 Отговор
    Утепаха ни!
  • 2 Бойко Разбойко

    10 4 Отговор
    Македония оле ,оле! Европейски шампион оле ,оле, олеле!
  • 3 Neverland

    13 3 Отговор
    Напълниха им кошницата, по европейски.
  • 4 Неутрал

    15 1 Отговор
    Хайде сега сериозно. Македония играе футбол, баскетбол, хандбал на европейски първенства. Къде играе България? Хммм ...

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хи хи

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "Неутрал":

    У златна волейболна лига-жени.Неква трета дивизия демек.Ха ха
  • 7 България

    10 2 Отговор
    Това което ме впечатли мъжката им игра Много се бореха Фланелките им бяха мокри от пот Хвърляха се в битка без страх То е ясно че нямат традиции в играта
    Нидерландия със цветнокожите и традициите ще ги бият н о всички видяха колко са борбени македонцитеСимпатизирам им от тук нататък Голями мъже няма от какво да се срамуват Напротив
  • 8 ССмокар

    4 6 Отговор
    Добре се представи нашият българо албански отбор. Адмирации.
  • 9 Анге

    5 1 Отговор
    Браво на бракята, Браво Пандев
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Луна

    1 0 Отговор
    Ай какви са сладури на снимката! Тичайте крачета, при младите момчета.
  • 12 cornholio

    0 0 Отговор
    Нидерландио земьо македонска :D