Last news in Fakti

21 Юни, 2021 20:57 2 552 5

UEFA EURO 2020: Австрия е на осминафинал, Украйна ще трябва да почака

  • австрия-
  • украйна-
  • класиране-
  • евро 2020-
  • осминафинал-
  • италия-
  • баумгартнер

Австрийците спечелиха с минималното 1:0 и ще се изправят срещу Италия

UEFA EURO 2020: Австрия е на осминафинал, Украйна ще трябва да почака - 1
Снимка: БГНЕС

Австрия победи с 1:0 Украйна в директна битка за класиране от група "С". Тимът на Франко Фода постигна ценния успех с гол на Кристоф Баумгартнер и зае втората позиция в крайното класиране на групата. Украйна е на трета позиция с 3 точки и голова разлика 4:5 и ще се надява да се класира към осминафиналите чрез най-добрите четири отбора. Активът им обаче може да не бъде достатъчен да се наредят сред даващите право за елиминациите места.

Нидерландия спечели групата с три победи и 9 точки, докато Австрия е с 6. Последното място е за Северна Македония, която е без спечелена точка.

След спокойни 20-ина минути Австрия успя да излезе напред в резултата. Алаба центрира от корнер, а пред вратата Кристоф Баумгартнер успя да изпревари бранител и да чукне топката с крак, а тя влезе във вратата на Украйна.

Тимът на Андрий Шевченко отвърна с хубава атака. Шапаренко проби отляво и стреля. Бахман успя да избие, а Ярмоленко не успя да засече топката във вратата.

Австрийците пък пропуснаха да предрешат изхода в своя полза в последните минути на първото полувреме. Лаймер получи топката в наказателното поле, навлезе навътре и стреля, но Бушчан боксира. Арнаутович пък направи невероятен пропуск още в следващата атака на Австрия. Той получи топката на точката на дузпата абсолютно сам срещу Бушчан, но не успя да уцели добре топката и тя се търколи в аут.

В последната минута Арнаутович направо още един пропуск. Защитник подари топката на Забитцер, който потърси нападателя. Арнаутович стреля слабо от границата на наказателното поле и Бушчан улови.

Украйна не успяваше да осъществи нужния натиск, а единственото добро положение до последните минути бе възможност за автогол от страна на Лайне. Той се опита да изчисти топката при центриране, но я насочи към собствената си врата. Вратарят Бахман успя да избие с мъка.

До края на мача Украйна не успя повече да застраши вратата на Австрия и заслужено загуби срещата. През целия мач момчетата на Шевченко не създадоха нито едно чисто положение за гол.

На осминафиналите Австрия ще се изправи срещу Италия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор
    Крайна е една от двете страни ,които ще отпаднат,като трети!като футболист на СССР,шевченко играеше фантастичен футбол,като треньор на крайна е ..........

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Баце Пеци

    2 0 Отговор
    Жалко за резервния тим на бг без точка
  • 3 антрашпиц

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Шевченко никога не е играл за СССР. Щото е 76-ти набор,не за друго..
  • 4 Сандо

    2 0 Отговор
    И не е жалко за Северна Македония, а е жалко за България и големите и футболисти...
    Че от колко години няма нито едно класиране за каквото и да е.
  • 5 Дълбоко влизаш

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Я виж каде е играл и пак драскай небивалици