Last news in Fakti

7 Септември, 2021 20:23 9 518 13

Бащата на починалата 18-годишна боксьорка шокира спортния свят

  • жанет сапата-
  • естебан сапата

Естебан Сапата споделя, че дъщеря му е знаела отлично какви рискове крие професионалният бокс, но е отказала да поеме по друг път

Бащата на починалата 18-годишна боксьорка шокира спортния свят - 1

Бащата на 18-годишната Жанет Сапата, която почина в следствие на тежките удари, които получи на мача си с Мари-Пиер Уле на 28 август в Монреал, даде първия си официален коментар за трагедията. Естебан Сапата говори пред „Proceso”, а думите му бяха предадени от boec.bg.

Неговата дъщеря припадна още на ринга в двубоя с Уле, след като съперничката ѝ успя да направи няколко много мощни комбинации. Съдията прецени, че няма да спира мача, като последното попадение в главата на Сапата се оказва фатално за живота ѝ.

Естебан споделя, че дъщеря му е знаела отлично какви рискове крие професионалният бокс, но е отказала да поеме по друг път. „Ако умра, ще умра на ринга, защото така е трябвало да стане„, казвала тя.

Той самият не е успял да присъства на живо на мача в Канада заради проблеми с паспорта. Бащата на Сапата е отказал тя да бъде оперирана още същата вечер, като е поискал да се изчака, за да се даде време на боксьорката да се възстанови сама.

„Казах им, че е силна и ще успее да се справи. Докторът ми заяви, че до час трябва да се подобри и ако това не се случи, аз ще съм причината за смъртта ѝ. „Не ми казвайте такова нещо. Тя ще реагира, дайте ѝ време”, отговорих му”, гласи част от разказа на покрусения баща.

На следващия ден, неделя, 29 август Жанет Сапата е реагирала позитивно и е показала подобрения. В понеделник от болницата са информирали бащата, че е въпрос на време подуването в главата ѝ да спадне. Естебан споделя, че на 1 септември е имал конферентна връзка, на която е информиран, че дъщеря му е в тежко, но стабилно положение, в медицинска кома.

В последствие обаче се установява, че основният проблем на 18-годишната жена е свързан с кръвното ѝ налягане. Оказало се, че докторите не могат да го контролират и да го поддържат на едно ниво, след което състоянието на мексиканката се влошава рязко и тя издъхва преди семейството ѝ да успее да стигне до Монреал.

Изданието „Proceso” разкрива още, че Жанет Сапата е претърпяла тежък нокаут в предишния си мач, на 14 май. Тогава тя губи в последния 6 рунд и е спряна от участие на галавечери за два месеца.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Побъркан спорт

    86 7 Отговор
    Трябва да е забранен
  • 2 HitDobavki net

    46 10 Отговор
    Нашия Пульо цял живот го бият като брашнян чувал и няма и няма ... Писано му е да живее на гадюхата недна ...

    Коментиран от #11

  • 3 Онзи

    23 10 Отговор
    Била ли е ваксинирана?
  • 4 123

    21 8 Отговор
    Бащата е виновен, че не се е съгласил да бъде оперирана.
  • 5 знака на звяра

    39 5 Отговор
    Това е Вахти гнусния "спорт"
  • 6 Кв. Чародейка

    19 3 Отговор
    Таткото е определено голям мозък!
  • 7 Студопор

    45 0 Отговор
    И дъщерята, и бащата са направили изборите си. Сега единия е мъртъв заради тях, а другия ще трябва да живее с тях.
  • 8 Тост

    22 2 Отговор
    От кога лекарите чакат някой да им каже какво и кога да правят?

    Коментиран от #9

  • 9 Как откога...

    13 1 Отговор

    До коментар #8 от "Тост":

    ...от началото на ваксинацията!
  • 10 Съболезнования

    15 1 Отговор
    Съболезнования за малкото момиче ! Една мечта е умряла ! НО ТОВА ТРЯБВА ДА Е МЪЖКИ СПОРТ НЕ ЧЕ И ТАМ НЯМА ТАКИВА НЕЩА НО СПОРЕД МЕН ТРЯБВА ДА ИМА СПОРТОВЕ ЗА ЖЕНИ И СПОРТОВЕ ЗА МЪЖЕ НЕ МЪЖЕТЕ ДА ИГРАЯТ БАЛЕТ А ЖЕНИТЕ БОКС !!! СПОРЕД МЕН НЕЖНИЯ ПОЛ ТРЯБВА ДА СИ Е НЕЖЕН ПОЛ !!! СТИГА С ТИЯ МЪЖКАРАНИ ТРИБОИКИ ДЖУДИСКИ И НЗ СИ КАКВО НЯМА ЛОШО ЕТО КАРАТИСКА УДАРИ ЗЛАТОТО И Е НАША ГОРДОСТ ! НО ТРЯБВА ДА ИМА МАЛКО ОТ МАЛКО НЯКАКВО РАЗДЕЛЕНИЕ НА ПОЛОВЕТЕ ИНАЧЕ РЕЗУЛТАТИТЕ СЕ ВИЖДАТ !
  • 11 Факт

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "HitDobavki net":

    Неговата глава е само кокал и нема кво да се счупи вътре, както на повечето боксьори. Таз девойка е избрала грешен спорт.
  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 1 Отговор
    Кой си ти, че ще противоречиш на лекарите. Това да ти е за урок!
  • 13 незнайко

    1 0 Отговор
    Затова света не отива към добро щом има такива ОТКАЧЕНИ индивиди !!! Защо изобщо имат мозък тези боксьори ???