Last news in Fakti

2 Октомври, 2021 14:37 1 985 2

Чудесна новина за баскетболна България!

  • фиба европа-
  • фиба-
  • българия-
  • баскетбол-
  • европейско първенство за момчета до 16 години

Бордът на ФИБА Европа отново ни гласува доверие за голямо първенство

България ще получи трети шанс да организира домакинството на Европейското първенство за момчета до 16 годишна възраст. Това утвърди Бордът на ФИБА Европа, който се събра от много време насам в присъствена форма в Сараево.

София трябваше да е домакин на шампионата при 16-годишните през 2020 г., но заради пандемията с COVID-19, всички първенства за подрастващи бяха отменени. Това лято пък шампионатите бяха заменени от мини-турнири с по 6-7 отбора, наречени Европейски Чалънджъри, като София бе домакин на цели четири такива. Третият опит за домакинство на България ще е от 12 до 20 август, 2022 г.

Европейското до 20 години при мъжете ще е в Черна гора, а българският тим в Дивизия Б ще пътува за Грузия от 16 до 24 юли. 18-годишните юноши ще играят в Румъния от 30 юли до 7 август, а Дивизия А ще е в Турция. Дивизия А при момчетата до 16 години ще се проведе в Северна Македония.

При момичетата при 20-годишните ще играят в Дивизия А в Унгария от 9 до 17 юли. Девойките ни ще се борят за промоция в Дивизия А в Австрия между 26 и 31 юли, а момичетата до 16 години ще играят в Босна и Херцеговина от 19 до 27 август.

По време на заседанието бе обявено, че шест страни са кандидати за домакин на ЕвроБаскет 2025 – Кипър и Финландия (кандидати за домакинство на груповата фаза), Унгария, Латвия, Русия и Украйна. Решението ще бъде взето през пролетта на 2022 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Asdfg

    1 1 Отговор
    Павлеееееееее,добре ли си?
  • 2 шам фъстък

    0 1 Отговор
    Ура,другари!