6 Октомври, 2021 11:30 4 665 3

Колко пари ще си разделят Фюри и Уайлдър след третия си мач?

  • тайсън фюри-
  • дионтей уайлдър

Сумата е многократно над онази, която прибраха през 2018 г.

Колко пари ще си разделят Фюри и Уайлдър след третия си мач? - 1
Снимка: БГНЕС

Двубоят между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър се очертава да е наистина най-голямото събитие в бойните спортове тази година и причината не е само в заряда на битката помежду им. Оказва се, че двамата тежкоатлети ще си разделят колосална сума пари, независимо от прогнозите на всички анализатори, че битката е с предизвестен край в полза на британеца.

Споразумението между двата щаба е за подялба 60/40 в полза на Фюри, защото именно той е притежателят на шампионския пояс на WBC. Същата схема бе приложена и през 2018 г., когато двамата разделиха общо $25 млн. след продажбата на pay-per-view абонаментите, докато гарантираните пари бяха $4 млн. за Уайлдър и $3 млн. за Фюри.

Тази година сумата набъбва многократно до общо $50 млн. гарантиран хонорар, а прогнозите са, че телевизиите и стрийминг платформите ще осигурят още около $100 млн. от pay-per-view.

Това означава, че „Циганския крал“ ще изкара около $90 млн. независимо от изхода на двубоя, а „Бронзовия бомбардировач“ може да очаква превод по банковата си сметка в размер на $60 млн.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това е лудост

    26 2 Отговор
    За един бой 100млн...
  • 2 сила

    30 0 Отговор
    ПУЛЬО ПОДСМЪРЧА КАТО ЦИГАНЕ ПРЕД СЛАДКАРНИЦА....
  • 3 Кпсс

    9 4 Отговор
    А хора умират от глад......смърт на капитализма........