Last news in Fakti

13 Октомври, 2021 18:30 1 375 2

Връщат пълния капацитет на „Ноу Камп“ навреме за „Ел Класико“

  • ноу камп-
  • барселона-
  • реал мадрид-
  • covid-19

Пандемията започва да отстъпва все по-осезаемо в Испания

Връщат пълния капацитет на „Ноу Камп“ навреме за „Ел Класико“ - 1
Снимка: Shutterstock

Здравните власти в Испания дадоха „зелена светлина“ на ръководството на Ла Лига, за да бъде възстановена 100-процентовата посещаемост на футболните стадиони, което е отлична новина за привържениците на Барселона и Реал Мадрид, научихме от AS.

Президентът на Каталунския регион Пере Арагонес обяви официално, че ваксинацията в страната е достигнала нужните нива, за да може спортните събития да се върнат още една крачка към нормалността.

Това означава, че „Ел Класико“ на „Ноу Камп“ ще се състои пред пълни трибуни за пръв път от 2 години насам.

На 24 октомври се очаква 99 353 души да се насладят на най-голямото дерби в световния футбол от трибуните на митичния стадион.

По официални данни 75,2% от населението на Испания е преминало пълен ваксинационен цикъл, въпреки че в разгара на пандемията от Covid-19 страната понесе изключително тежък удар, поставяйки редица рекорди по заболеваемост и смъртност.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    0 0 Отговор
    Обявите стадиона за .... АВТОБУС ‼️ За тях ограничения няма ‼️ Явно са като ЗОНА СВОБОДНА ОТ КОВИД ‼️
  • 2 Доналд Тръмп

    0 0 Отговор
    Ами там явно няма толкова анти ваксъри и световни конспиратори като тук, сигурно хората са по прости от нас,не виждат че искат да ни убият с ваксините,не виждат световната конспирация с ковида