Last news in Fakti

25 Октомври, 2021 21:30 2 595 1

Матей Казийски постави рекорд по титли с екипа на Тренто

  • матей казийски-
  • тренто-
  • веро волей

Българинът се окичи с 16-ти трофей в цветовете на италианския гранд

Матей Казийски постави рекорд по титли с екипа на Тренто - 1
Снимка: БГНЕС

Може и да има спорове, дали Матей Казийски е най-великият български волейболист, но със сигурност няма такива, когато погледнем историята на клубния му Итас Трентино, защото той вдигна трофей №16 с екипа на италианския гранд, когато спечели Суперкупата на Италия, научихме от Sportal.

37-годишната „четворка“ отново бе в основата на успеха над Веро Волей за 3:1 в зала „Еуросуоле Форум“.

Тренто не изпита особени проблеми, за да стигне до успеха, като затвори първия гейм на 11 точки. След това отборът на Алекс Грозданов и Денис Карягин се поокопити и се добра до 21 точки, за да даде максимума от себе си в третата част, където се стигна до драма от 31:33 в полза на тима от Монца. В последния гейм обаче статуквото се затвърди и Казийски и съотборниците му затвориха мача с 25:14.

За втори път в кариерата си Матей печели Суперкупата на Италия, като предходният път това бе преди 10 години.

Общо до момента той има 24 трофея във витрината си, за да се докаже още в Динамо Москва, Ал Райян, Славия и Джей Тект Стингс.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нашия

    17 0 Отговор
    Императора на световния волейбол в новата му история е той -няма спор....освен в родината му